Bas de Vroom

Bas de Vroom, voorzitter van de bewonerscommissie Heesterbuurt, stuurt kaartjes naar eenzame ouderen.

"We hebben een oude, maar hechte wijk, de meeste bewoners wonen hier al vanaf het begin – sinds 1972. Al is er veel variatie de laatste tijd. Bewoners organiseerde altijd activiteiten – vanwege corona kan dit helaas niet. Ook wordt iedereen steeds ouder en is het soms lastiger om mee te doen. Met nieuwe bewoners is het soms ook lastig contact maken, die hebben vaak hun eigen leven, dus de buurt 'versnippert' een beetje. Met deze kaarten probeer ik de bewoners een hart onder de riem te steken. Ik begon rond de kerst met het versturen van kaartjes, maar omdat nog zoveel mensen alleen thuis zitten wilde ik ermee doorgaan."

Vanuit de bewonerscommissie weet Bas namelijk goed wat er speelt in de wijk. "Het zijn kleine dingen die het verschil kunnen maken, daar doe ik het voor. De bewonerscommissie is er tenslotte ook voor om een beetje op elkaar te letten en te ondersteunen waar nodig."

De bewonerscommissie zoekt altijd nieuwe leden, zo kun je bijdragen aan de buurt én leer je mensen uit de wijk kennen. Ook meedoen? Bel Bas gerust op 06 - 20 83 53 24.