Henk Marcus

Het regent zacht als bewoners van wooncomplex Savelberghof aan het werk gaan met medewerkers van Mozaïek Wonen. Ze knappen samen een hoek in de tuin van zorgcentrum Savelberg op. Het is een van de projecten in het kader van de Dag van het Huren die dit jaar was op 12 oktober.

"We steken jaarlijks graag onze handen uit de mouwen op deze speciale dag," vertelt Marloes Kraan van Mozaïek: "Onze collega's zijn vandaag bezig op de Erasmushof in Bodegraven en op andere plekken hier in Gouda. Zo wordt het pad achter de Herenstraat opgeknapt."

Hard nodig

"Dit is de beste plek voor het voorjaarszonnetje, en 's zomers juist vanwege de schaduw",  vertelt Savelberghof-bewoner Bert Keij. "Wij ontmoeten hier elkaar en de bewoners van het zorgcentrum." Voorzitter van de bewonersvereniging Henk Marcus vult aan: "Deze hoek moest hoognodig aangepakt worden. Het terras was te klein en de border ernaast liep vol als het regende." Samen dienden ze een uitgewerkt plan in bij Mozaïek Wonen.

Aangenaam verrast

Henk Marcus: "We zijn de beste buren hoor, maar dit is wel de tuin van de Savelberg. Dus daar gingen we ook langs. Toen de directrice hoorde dat Mozaïek zou helpen, was ze meteen voor. Ik was aangenaam verrast dat het zo makkelijk ging. We zijn ontzettend dankbaar voor dit paradijsje!"

Kleurrijk
Eerder kreeg het terras al extra tegels. Nu verhogen ze samen de border en leggen het nieuwe schelpenpad ernaast. "Daarna zijn de dames van de Savelberghof aan de beurt met bollen en violen planten voor het voorjaar. En dan het kleurrijke perkgoed, voor een vrolijke zomer."

Mozaïek Wonen bedankt alle huurders die meegeholpen hebben tijdens de Dag van het Huren 2019!