Karin Bugter

"Er groeide hier alleen Japanse duizendknoop, manshoog. Dat nodigde uit afval te dumpen." Karin Bugter steekt een dorre plag weg langs de Poorttuin. Deze 'tuin' is een poort waardoor de bewoners van Gemiva en buurtgenoten doorsteken van de IJssellaan naar de Karnemelksloot. "Wie wil er nou door zo'n vuilnisbelt? Daarom had ik een zwerfafvalpas aangevraagd."

Buitenkans

"Vorig jaar hoorde ik van de Dag van het Huren en diende een aanvraag in voor de poort. Op die dag kwamen medewerkers van Mozaïek ons helpen. Die hebben staan beulen! Een hele rij tegels eruit en verse aarde erin. Er was zelfs budget voor planten. Het was zo'n buitenkans. Nu krijgen we steeds te horen hoe leuk het is."

Poorttuin

Het initiatief is besmettelijk: er zijn meer mensen in de poort aan het tuinieren geslagen. "Ja, zoiets moet je vooral doen als je je buurt niet zo goed kent. Maar je moet er wel aan blijven werken, want: troep trekt troep aan." Of ze nog een keer een aanvraag indient? "Nou, een leuke bank zou in die hoek nog wel passen!"