Meneer en mevrouw Vos

Ze zijn dit jaar 57 jaar getrouwd en al ruim 50 jaar wonen ze heel tevreden op hetzelfde adres. “We kregen destijds een nieuwbouwwoning aangeboden, maar iemand die liever in de polder woonde, stelde woningruil voor,” vertelt mevrouw Vos. 

'“Toen we deze benedenwoning zagen was ik verkocht. De Beatrixschool zat aan de overkant en de kleuterschool hierachter.” Dat kwam goed uit, met drie kinderen. “We hadden het goed met elkaar hier”, vervolgt ze. “Met de buren hielden we de boel netjes. Kijk, ik heb het reglementenboekje nog. Je mocht na tienen ‘s ochtends je matten niet kloppen. En geen vlagvertoon aan de voorkant.” Meneer Vos gniffelt: “Dat betekent: geen wasgoed laten wapperen!”


Heel veel klokken

Die tijden zijn voorbij. Maar in de sfeervolle woning van de familie Vos tikt de tijd lustig voort, met hun verzameling klokken. Een hobby die ze samen delen. “De meeste zijn Friese staartklokken en Zaanse klokken”, vertelt meneer Vos. “We hebben er zowat 300. Nee, nu komen er geen meer bij. Hoewel: heel soms nemen we nog een kleintje mee, als we een aparte tegenkomen.” Mevrouw Vos heeft zo meer aandacht voor haar andere hobby: handwerken. Op dit moment breit ze smoothie-mutsjes voor het Nationaal Ouderenfonds.