​Energiebespaartips

Koelkastthermometer
In een gemiddeld gezin is de koelkast verantwoordelijk voor 17% van het elektriciteitsverbruik. Wanneer de koelkast te koud is, kost deze onnodig veel energie. Maar dit geldt ook als de koelkasttemperatuur niet goed is ingesteld. De juiste koelkasttemperatuur is tussen de 3 °C en 4 °C. U controleert de temperatuur eenvoudig met een koelkastthermometer.

CV ontluchten
Gelukkig hebben steeds meer mensen een energiezuinige cv-installatie. Om daar optimaal van te profiteren adviseren we u jaarlijks de installatie te ontluchten. Kleine moeite, groot plezier!

Radiatorfolie HR
Achter radiatoren verdwijnt veel warmte, omdat hier het temperatuurverschil met buiten het hoogst is. Wilt u voorkomen dat de warmte via de muur naar buiten lekt? Dan is radiatorfolie een goede oplossing. De folie zorgt dat de warmte binnen  blijft en dat u veel gas bespaart.

Stekkerdoos met schakelaar
Voorkom op eenvoudige wijze standby verbruik door apparaten met een standby- stand op een stekkerdoos aan te sluiten. Wanneer u de stekkerdoos uitschakelt met de knop, is standby verbruik niet meer mogelijk. Het standby verbruik van een gemiddeld huishouden is 450 kWh, dat is maar liefst 10 tot 15% van het totale verbruik. De kosten hiervoor bedragen ongeveer € 100,- per jaar.