Renovatie Leger des HeilsAlternate Text
Projecttype Renovatie
Woningtype Leger des Heils
Aantal Voor 30 cliënten
Projectstatus In uitvoering
Projectnummer REN-PROJ-003
Projectleider Wim Buitenhek
Participatie-medewerker
Opzichter Barbra Esajas
Start bouw oktober 2020
Verwachte oplevering juli 2021

 


Wat gaan we doen?

In 2004 is het voormalige schoolgebouw door de toenmalige corporaties Ter Gouw, Het Volksbelang en Woonpartners-mh aangekocht en verbouwd tot een Regionale Instelling voor Begeleid Wonen (RIBW) voor het Leger des Heils. Sinds 2004 biedt het Leger des Heils onderdak en een thuis aan 30 bewoners. Na 15 jaar intensief gebruik van het pand is het tijd voor renovatie. Daarnaast is de wens om de indeling te optimaliseren zodat het Leger des Heils nog beter de zorg kan verlenen op deze locatie.

De centrale keuken is intensief gebruikt en dringend aan vervanging toe. Ook de pantry's in de kamers zijn aan vervanging toe. De gemeenschappelijke toiletten dateren nog uit de tijd van de school waardoor ook deze aan vervanging toe zijn. Een deel van de kamers delen de sanitaire voorzieningen. Na de verbouwing heeft iedere bewoners een eigen badkamer. We gaan het gebouw dus aan de binnenkant opknappen naar de eisen van deze tijd. Aan de buitenkant wordt de gevel gereinigd, de houten kozijnen, ramen en deuren worden geschilderd en er wordt  dubbelglas geplaatst. Aan de daken wordt onderhoud gepleegd. De buitenkant ziet er als alles klaar is weer opgefrist uit.

De bewoners zijn tijdelijk naar een andere locatie verhuisd en komen naar de renovatie weer terug in hun 'thuis'.

 

Planning

De aannemer is 16 oktober 2020 gestart met de werkzaamheden. De planning is dat de sloopwerkzaamheden in oktober en november zullen plaatsvinden. Vanaf begin december kan gestart worden met de opbouw.

De planning is dat begin juli 2021 alle werkzaamheden worden opgeleverd en de bewoners weer terug kunnen naar hun 'thuis'.