Ik ben huurder
Lees voor
Ik ben 
Huurder

U huurt een woning van Mozaïek Wonen en weet als geen ander wat er speelt in uw buurt of wooncomplex. Daarom nodigen wij u van harte uit met ons mee te praten en mee te werken aan uw buurt zodat u er met plezier woont.

Hoe kunt u meedoen?
In veel gevallen behartigt een bewonerscommissie, maar in ieder geval een huurdersvereniging uw belangen naar Mozaïek Wonen. Ook is in uw wijk ongetwijfeld een wijkteam actief dat hetzelfde doet voor alle inwoners van de wijk richting gemeente.

U kunt zelf ook meepraten over of activiteiten organiseren voor uw straat, buurt of wooncomplex. U kunt lid worden van de bewonerscommissie. Is er nog geen bewonerscommissie dan kunt u er een oprichten. Of misschien wilt u liever zelf iets organiseren in uw straat of buurt met een groepje bewoners.

U bepaalt zelf in welke mate u iets bijdraagt aan uw directe buurt. Als u zich inzet voor uw buurt zult u merken dat u zich sneller thuis voelt, omdat het verantwoordelijkheidsgevoel toeneemt of omdat u meer mensen leert kennen. Meedoen kost natuurlijk altijd energie, maar u krijgt er ook veel energie voor terug. Dit meedoen en meedenken noemen we participatie.


Lees meer over praat, denk en doe mee

Bewonersgroep
Een andere mogelijkheid is om als bewonersgroep een activiteit te ondernemen. We denken dan aan het organiseren van een opschoonactie of een actie om de veiligheid in uw buurt te vergroten? Laat u inspireren door de website van Gouda Bruist. Een bewonersgroep heeft een minder formele positie dan een bewonerscommissie. Als u zelf aan de slag gaat, kunnen de huurdersvereniging, bewonerscommissie of een medewerker sociaal beheer van Mozaïek Wonen u ondersteunen bij het realiseren van het idee. Bijvoorbeeld door middel van eigen ervaring en kennis of we brengen u in contact met andere partijen, zoals gemeente, wijkteam en politie. Voor een eventuele financiële bijdrage heeft Mozaïek Wonen het Leefbaarheidsfonds.

Wijkteams
In de meeste gevallen zijn op wijkniveau in Gouda en Bodegraven ook wijkteams actief. Waar de bewonerscommissie(s) en huurdersvereniging(en) op lokaal niveau de belangen van de huurders richting Mozaïek Wonen behartigen, doen de wijkteams dat op wijkniveau voor alle bewoners richting gemeente. Er zijn in toenemende mate ook bewonerscommissieleden in hun eigen wijkteam actief. Misschien is dit iets voor u? Kijk dan op de website van het betreffende wijkteam. 

Doet u mee?

Neem dan contact op met de huurdersvereniging, bewonerscommissie of medewerkers sociaal beheer van Mozaïek Wonen.

Lees hier waar bewonerscommissie in Bodegraven,  Gouda en Moordrecht actief zijn.


Waar kunnen we u mee helpen?

Heeft u een vraag en kunt u het antwoord niet vinden op onze website? Neem dan contact met ons op via onderstaande button.