Jaren 50 wijkAlternate Text
Projecttype Sloop/Nieuwbouw
Woningtype Appartementen en eengezinswoningen
Aantal In 1e fase: 37 woningen gesloopt, 55 nieuwbouwwoningen
Projectstatus In voorbereiding
Projectnummer PROJ-054
Projectleider Dico Dullemond
Participatie-medewerker Angela van Lis (bewonersbegeleider)
Opzichter Johan van Wijk
Start bouw Start sloop vermoedelijk eerste kwartaal 2022
Verwachte oplevering Nog onbekend

 


Woningcorporatie Mozaïek Wonen en de gemeente Zuidplas slaan de handen ineen om in Moordrecht 175 woningen te vervangen door circa 180 nieuwe sociale huurwoningen. In het gebied tussen de Sluislaan en de Oost Waalstraat in Moordrecht staan nu 175 sociale huurwoningen uit de jaren 50.  

Overeenkomst getekend
Op donderdag 13 februari 2020 is de overeenkomst getekend. Op hoofdlijnen zijn de plannen nu duidelijk. Met deze ondertekening start het uitwerken van de plannen. 

Globale planning
In de afgelopen jaren hebben de gemeente Zuidplas en Mozaïek Wonen onderzocht welk plan gerealiseerd kan worden. Op hoofdlijnen is nu duidelijk wat er aan aantallen eengezinswoningen en appartementen gebouwd kan worden en hoe het verkeer en het parkeren een plek kan krijgen. Ook is onderzocht hoe we de huidige bewoners tijdelijk of permanent een andere passende woonruimte kunnen aanbieden. Door in fases te bouwen, kan bijvoorbeeld een deel van de huurders uit de oude woningen verhuizen naar de nieuwe woningen. De sloop wordt vermoedelijk het eerste kwartaal van 2022 gestart.  In september worden de stedenbouwkundige plannen aan de omwonenden en bewoners gepresenteerd. Zij worden hier persoonlijk voor uitgenodigd. In het najaar wordt het ontwerp van het bestemmingsplan gemaakt en wordt de procedure gestart.

Interesse?
Heeft u interesse in een woning? Dan adviseren wij u om u alvast in te schrijven op WoningNet en een profiel aan te maken voor de regio Midden-Holland. De kosten zijn eenmalig €23,-. Ongeveer een half jaar voor de oplevering van de woningen starten we de verhuur. Dan plaatsen we de woningen op WoningNet. U moet dan zelf reageren op één van de woningen.
Houd dus WoningNet goed in de gaten.

Op de hoogte
Wilt u op de hoogte blijven van de voortgang van dit nieuwbouwproject? Mail dan uw naam en adres naar info@mozaiekwonen.nl. Dan houden we u op de hoogte. Let op! Dit betekent niet dat u in aanmerking komt voor een woning. U moet nog steeds zelf reageren via WoningNet.

U kunt het nieuws ook volgen op onze website en Facebook.