Opgeleverd: Kloosterveste (Agnietenstraat )Alternate Text
Projecttype Transformatie kantoor tot woningen
Woningtype een- twee en driekamerwoningen
Aantal 53
Projectstatus Opgeleverd
Projectnummer PROJ-048
Projectleider Han van Driel
Participatie-medewerker
Opzichter
Start bouw januari 2017
Verwachte oplevering opgeleverd in maart 2018

 


Aan de Agnietenstraat in Gouda is het voormalige stadskantoor omgebouwd tot 53 sociale huurappartementen. De woningen zijn in Maart 2018 opgeleverd en verhuurd.

In historisch centrum
De appartementen zitten boven de bestaande winkels, dichtbij alle voorzieningen in het mooie historische centrum van Gouda en voor een betaalbare prijs. De energiezuinige woningen bevatten een diversiteit aan woonvormen: één-, twee- en driekamerappartementen, met een oppervlakte die varieert van 30 tot enkele van bijna 90 vierkante meter. Ze zijn geschikt voor kleine huishoudens, bijvoorbeeld starters (jongeren), statushouders en wonen onder begeleiding. Een lift is aanwezig. Door kleine niveauverschillen met drempels zijn de woningen helaas beperkt rolstoeldoor- en toegankelijk en minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. De netto huurprijs (exclusief servicekosten) varieert van € 350,-  tot € 680,-.

Bijzondere samenleving
Mozaïek Wonen wil in de Agnietenstraat een woongemeenschap opzetten waar bewoners met elkaar betrokken zijn. Een plek voor mensen die naar elkaar omzien en gezamenlijke activiteiten ontplooien. Centrale rol daarbinnen vervult de gemeenschappelijke ruimte op de eerste etage. Van de toekomstige bewoners wordt daarom betrokkenheid, actieve inzet en verantwoordelijkheid gevraagd. Niet alleen voor de leuke initiatieven en gezellige momenten. Er zijn ook bewoners nodig die zich op een praktische manier inzetten om de algemene ruimtes schoon, heel en veilig te houden. Iedereen draagt zo vanuit eigen interesse en motivatie een steentje bij.

Woningtoewijzing
 Alle appartementen zijn inmiddels toegewezen aan kandidaten.

Plattegronden
Via deze Link kunt u de plattegronden van de woningen bekijken.
De grijs gearceerde woning geeft de locatie van het appartement aan.

Parkeren
Er zijn geen gratis parkeerplaatsen bij de appartementen. Huurders kunnen een parkeerplaats huren bij Q-park, de eigenaar van de parkeergarage. De parkeerplaatsen bevinden zich onder en op gelijke hoogte van de appartementen.
De betaling vindt plaats aan Q-park.

Naam Kloosterveste
'Klooster' verwijst naar het Agnietenklooster, dat daar in de middeleeuwen stond. De Agnietenkapel is daar nog een overblijfsel van. 'Veste' is synoniem voor stadswal of vestinggracht, die er zeer nabij lag en ligt.  

Facebook

Volg dit project ook op Facebook

Filmpje