Gouwe kanaalzone GoudaAlternate Text
Projecttype Nieuwbouw
Woningtype Sociale huurwoningen
Aantal 63 appartementen
Projectstatus In voorbereiding
Projectnummer PROJ-053
Projectleider Thijs Boers
Participatie-medewerker Alet Cadée
Opzichter Patrick Geurts
Start bouw Tweede kwartaal 2021
Verwachte oplevering Medio 2022

 


Mozaïek Wonen en Woonpartners Midden-Holland werken samen aan een appartementencomplex met 63 sociale huurappartementen met de bijbehorende voorzieningen.  Mozaïek Wonen  neemt 29 appartementen af en Woonpartners Midden-Holland 34 appartementen.

Locatie voormalige Gunningmavo
De locatie is op de voormalige schoollocatie Prof. J.H. Gunningschool voor MAVO, ook wel Gunningmavo genoemd. Deze is gelegen op de hoek van de Koningin Wilhelminaweg en de Rotterdamseweg te Gouda.

Beeldbepalend
De nieuwbouw op deze locatie wordt beeldbepalend voor de zuidelijke toegang van het centrum van Gouda en de hier gelegen wijk Korte Akkeren. We geven daarmee invulling aan de bedoelingen van het stedenbouwkundig masterplan “Korte Akkeren Entree”.

Duurzaam
De 63 appartementen worden volgens de huidige standaard energiezuinig en gasloos gebouwd. Daarnaast werken de corporaties mee aan het faciliteren van elektrische deelauto’s. Dit is één van de antwoorden als het gaat om het verlichten van de druk op automobiliteit en parkeren in de openbare ruimte.

Aanvraag omgevingsvergunning

De gemeente heeft het gewijzigde bestemmingsplan vastgesteld in juni 2020. Op dit moment hebben wij nog geen omgevingsvergunning aangevraagd. De plannen werken wij de komende periode verder uit. De aanvraag van de omgevingsvergunning wordt vervolgens in het eerste kwartaal van 2021 ingediend.

Interesse?
Heeft u interesse in een woning? Dan adviseren wij u om u alvast in te schrijven op WoningNet en een profiel aan te maken voor de regio Midden-Holland. De kosten zijn eenmalig €23,-. Ongeveer een half jaar voor de oplevering van de woningen starten we de verhuur. Dan plaatsen we de woningen op WoningNet. U moet dan zelf reageren op één van de woningen.
Houd dus WoningNet goed in de gaten.

Op de hoogte
Wilt u op de hoogte blijven van de voortgang van dit nieuwbouwproject? Mail dan uw naam en adres naar info@mozaiekwonen.nl. Dan houden we u op de hoogte. Let op! Dit betekent niet dat u in aanmerking komt voor een woning. U moet nog steeds zelf reageren via WoningNet. 


U kunt het nieuws ook volgen op onze website en Facebook.