MolenzichtAlternate Text
Projecttype
Woningtype Appartementen
Aantal 29
Projectstatus In aanbouw
Projectnummer PROJ-052
Projectleider Alex Lagerwaard
Participatie-medewerker Marianne den Besten
Opzichter Marjolein Tegelaar
Start bouw November / december 2019
Verwachte oplevering Begin 2021

 


De bouw van het appartementengebouw op het voormalig Domburg terrein in Bodegraven loopt voorspoedig. De aannemer verwacht de woningen in februari volgend jaar op te kunnen leveren. De gemeente richt het terrein dan verder in. Inmiddels zijn ook adressen aan de woningen toegekend; Baas en Domburgstraat 101 – 157 (oneven)

Het ontwerp van het gebouw bestaat uit vier bouwlagen. Alle woningen zijn driekamerappartementen (twee slaapkamers en een woonkamer) en worden levensloopbestendig gebouwd: brede deuren, ruime badkamer en zonder drempels. De woningen worden zeer energiezuinig en niet aangesloten op het gasnet. . Ze worden voorzien van tripleglas en een energiezuinige warmtepomp voor de vloerverwarming en warm tapwater. Op de begane grond komt de entree met lift en de bergingen.

Plattegronden woningen

Er komen vijf woningen op de begane grond met een terras en acht woningen op iedere verdieping. In totaal 29 woningen. Op de overzichtsplattegrond hieronder ziet u de verdiepingen met de woningen met een balkon. Het ontwerp van het gebouw bestaat uit vier bouwlagen. Alle woningen zijn driekamerappartementen (twee slaapkamers en een woonkamer) en worden levensloopbestendig gebouwd: brede deuren, ruime badkamer en zonder drempels. Op de begane grond komt de entree met lift en de bergingen.

Plattegrond benedenverdieping Molenzicht.png

Gasloos en energiezuinig 

Alle appartementen worden gasloos en zeer energiezuinig. Ze worden voorzien van tripleglas en een energiezuinige warmtepomp voor de vloerverwarming en warm tapwater. Dat betekent dat u elektrisch kookt (bij voorkeur via een zuinige inductiekookplaat) en dat de vloerverwarming en het warm tapwater wordt verzorgd door een warmtepomp. Elke woning krijgt een eigen warmtepomp die wordt aangesloten op 140 meter diepe bodembronnen onder het gebouw. In de winter haalt de warmtepomp energie uit de bronnen en gebruikt dit om de woning te verwarmen. In de zomer is het andersom en koelt de warmtepomp de woning en geeft de energie terug aan de bronnen. De pomp zelf is elektrisch. Alle woningen worden aangesloten op het elektriciteitsnet. Per appartement worden 6 zonnepanelen aangesloten op de individuele meter van de woning. Bijna alle appartementen zijn voorzien van zonwering (screens) aan de zuid(oost) zijde.

Alle appartementen krijgen stroom van  zonnepanelen die op het dak van het gebouw komen te staan.

Huur 

Alle 29 appartementen worden sociale huurwoningen. De huurprijzen zijn vastgesteld op € 619,- per maand (prijspeil 1 januari 2020), exclusief servicekosten. Voor de woningen is huurtoeslag mogelijk, afhankelijk van uw inkomen.

Servicekosten 

Voor de appartementen is het voorschot servicekosten voor schoonmaak en energie voor de gemeenschappelijke ruimten bepaald op circa € 46,-. Deze kosten worden jaarlijks verrekend met de werkelijk gemaakte kosten. Daarnaast wordt een niet verrekenbare gebruiksvergoeding in rekening gebracht voor zonwering en zonnepanelen. De totale servicekosten komen hiermee op circa € 90,- per maand.

Verhuur 
Inmiddels zijn alle woningen toegewezen aan de kandidaat huurders.  

Filmpje
Bekijk hier een filmpje van het gebouw, gemaakt op 7 januari 2021, een aantal weken voor de oplevering. 
Op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de voortgang van dit nieuwbouwproject? Mail dan uw naam en adres naar info@mozaiekwonen.nl. Dan houden we u op de hoogte. Let op! Dit betekent niet dat u in aanmerking komt voor een woning. U moet nog steeds zelf reageren via WoningNet.

Facebook
Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws over deze nieuwbouw? Volg dan onze Facebookpagina