MolenzichtAlternate Text
Projecttype
Woningtype Appartementen
Aantal 29
Projectstatus In voorbereiding
Projectnummer PROJ-052
Projectleider Han van Driel / Alex Lagerwaard
Participatie-medewerker Marianne den Besten
Opzichter Barbra Esajas
Start bouw November /december 2019
Verwachte oplevering Begin 2021

 


Het appartementengebouw wordt gebouwd op het voormalig Homburg terrein langs het spoor, nabij het station en de voorzieningen in de kern van Bodegraven.

Het ontwerp van het gebouw bestaat uit vier bouwlagen. Alle woningen zijn driekamerappartementen (twee slaapkamers en een woonkamer) en worden levensloopbestendig gebouwd: brede deuren, ruime badkamer en zonder drempels. De woningen worden zeer energiezuinig en niet aangesloten op het gasnet. . Ze worden voorzien van tripleglas en een energiezuinige warmtepomp voor de vloerverwarming en warm tapwater. Op de begane grond komt de entree met lift en de bergingen.

Plattegronden woningen
Er komen vijf woningen op de begane grond met een terras en acht woningen op iedere verdieping. In totaal 29 woningen, met een bijna gelijke plattegrond/indeling. Het verschil zit in de plaats van het balkon (inpandig of uitpandig) of een terras op de begane grond.

Gasloos en energiezuinig
Alle appartementen worden gasloos en energiezuinig. Dat betekent dat u elektrisch kookt (bij voorkeur via een zuinige inductiekookplaat) en dat de vloerverwarming en het warm tapwater wordt verzorgd door een warmtepomp. Elke woning krijgt een eigen warmtepomp die wordt aangesloten op 140 meter diepe bodembronnen onder het gebouw. In de winter haalt de warmtepomp energie uit de bronnen en gebruikt dit om de woning te verwarmen. In de zomer is het andersom en koelt de warmtepomp de woning en geeft de energie terug aan de bronnen. De pomp zelf is elektrisch.
Alle woningen worden aangesloten op het elektriciteitsnet. Er wordt nog onderzocht of alle appartementen stroom kunnen krijgen van zonnepanelen die op het dak van het gebouw komen te staan.

Huur
Alle 29 appartementen worden sociale huurwoningen. De huurprijzen worden later definitief vastgesteld, de verwachting is dat de huur  tussen de € 607,- en € 695,- per maand wordt (prijspeil 1-1-2019), exclusief servicekosten. Voor een aantal woningen is huurtoeslag mogelijk, afhankelijk van uw inkomen.

Opleverplanning
De oplevering van de appartementen wordt begin 2021 verwacht. Een half jaar voor oplevering wordt er gestart met de verhuur van de woningen via woningnet.

Vragen?
Heeft u vragen na het lezen van deze informatie, kijk dan bij de veel gestelde vragen.
Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met Mozaïek Wonen, via telefoonnummer (0182) 69 29 69 of via info@mozaiekwonen.nl.

Facebook
Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws over deze nieuwbouw? Volg dan onze Facebookpagina