Spoorzone Burg. JamessingelAlternate Text
Projecttype Nieuwbouwproject
Woningtype Appartementen
Aantal 156 appartementen
Projectstatus In voorbereiding
Projectnummer PRO-060
Projectleider Timo Smits
Participatie-medewerker Eva van Sichem
Opzichter Patrick Geurts
Start bouw Najaar 2021
Verwachte oplevering Begin 2023

 


Voor de Burgemeester Jamessingel, langs het spoor, wordt een nieuw appartementencompex gebouwd met 156 appartementen. Er is een globaal stedenbouwkundig plan opgesteld en het huidige structuurontwerp past binnen de uitgangspunten van dat plan. Het huidige structuurontwerp gaat uit van een U-vormig gebouw met een overdekt parkeerterrein op het binnenhof. Dit dak wordt ingericht als groene verblijfstuin voor de bewoners. Het complex is ontworpen door Studio Leon Thier.

Woningen

In het plan zijn 156 appartementen opgenomen. De afmetingen variëren van 49 tot enkele woningen van 83 m². Ongeveer 2/3 van de woningen zijn compacte tweekamerwoningen. De overige woningen zijn studio's en driekamerwoningen. In de plint is een bedrijfsruimte van circa 600 m² opgenomen. Onder de binnentuin en rond het gebouw is ruimte voor het parkeren.  Er is in de stedenbouwkundige opzet van het gebouw rekening gehouden met zoveel mogelijk groen rondom het gebouw. We voegen tenminste 15% groen oppervlak toe.

Parkeren

Het structuurontwerp voldoet aan de parkeernormen van de gemeente. Dit betekent dat er weinig parkeerplaatsen beschikbaar zijn. Vanwege de stedelijke locatie, naast het station, worden zo'n 45 parkeerplaatsen gemaakt. De parkeerplaatsen worden apart van de woning verhuurd. In de achterzijde van het gebouw zijn twee grote fietsenstallingen opgenomen voor de bewoners.  

Doelgroep en beheer

De woningen worden levensloopbestendig ontwikkeld en zijn daardoor geschikt voor een brede doelgroep kleine huishoudens. 

Planning

Dit jaar bestaan de werkzaamheden vooral uit het maken van het ontwerp en de bouwvergunningsaanvraag. De verwachting is dat volgend jaar de bouw kan starten en dat we na anderhalf jaar bouwen in het begin van 2023 het gebouw kunnen opleveren. Op 30 september 2020 is het bestemmingsplan vastgesteld door de gemeenteraad. In november is het bestemmingsplan onheroepelijk bevonden.

Interesse?

Heeft u interesse in een woning? Dan adviseren wij u om u alvast in te schrijven op WoningNet en een profiel aan te maken voor de regio Midden-Holland. De kosten zijn eenmalig €23,-. Ongeveer een half jaar voor de oplevering van de woningen starten we de verhuur. Dan plaatsen we de woningen op WoningNet. U moet dan zelf reageren op één van de woningen.
Houd dus WoningNet goed in de gaten.

Op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de voortgang van dit nieuwbouwproject? Mail dan uw naam en adres naar info@mozaiekwonen.nl. Dan houden we u op de hoogte. Let op! Dit betekent niet dat u in aanmerking komt voor een woning. U moet nog steeds zelf reageren via WoningNet.