Spoorzone WinterdijkAlternate Text
Projecttype Nieuwbouwproject
Woningtype Studio's en tweekamerwoningen
Aantal 60 woningen
Projectstatus In ontwikkeling
Projectnummer PRO-061
Projectleider Marnick Bueninck
Participatie-medewerker Nog niet bekend
Opzichter Nog niet bekend
Start bouw 2021
Verwachte oplevering September 2021

 


Op de Winterdijk worden 60 verplaatsbare woningen gerealiseerd. 14 studio's van 30 m² en 46 tweekamerwoningen van 40 m². De stedenbouwkundige heeft een plan gemaakt waarbij zoveel mogelijk groen gehandhaafd blijft. Ook de verharding voor parkeren en ontsluiting is zo minimaal mogelijk gehouden. Op de bestaande vloer wordt een verblijfstuin voor de bewoners ingericht.

Parkeren
Op het terrein komen ongeveer 45-50 parkeerplaatsen minimaal conform de norm van de gemeente. Dit komt vanwege de stedelijke locatie, naast het station. Er is ook een gemeenschappelijke fietsenberging gepland op het terrein voor de bewoners.

Woningen
De woningen worden gebouwd in twee lagen (totaal circa 6 meter hoog) in een modulair, prefab bouwsysteem. Er wordt een galerij aangebracht om de woningtoegangen te bereiken. Er komen géén privé tuinen of balkons bij de woningen. De woningen zijn gasloos, duurzaam en circulair (constructiemateriaal is hout). Er wordt gebruik gemaakt van de oude funderingen van de gesloopte school.

Doelgroepen en beheer
Alle woningen worden sociale huurwoningen met tijdelijke contracten, voor één- en tweepersoonshuishoudens.

De voornaamste doelgroep bestaat uit reguliere starters/ jongeren van 18 t/m 27 jaar.  De overige woningen worden gereserveerd voor spoedzoekers en mensen met begeleiding op maat.

Woningen
De woningen worden in een fabriek gebouwd en op het terrein aan elkaar gezet en aangesloten. Dat betekent dat met groot transport de woningen 'kant en klaar' worden aangeleverd. De bouwtijd op het terrein zal slechts enkele weken zijn. Tijdens deze periode kunnen er mogelijk afsluitingen zijn of wordt met regelaars het verkeer geregeld. Er wordt niet geheid omdat de bestaande fundering wordt gebruikt. Voor de (zwaar)transport bewegingen op het terrein en in de aanvoerroute is een risico inventarisatie gemaakt. Op basis daarvan worden maatregelen genomen om schade te voorkomen.

Planning
Begin 2020 is de bouwaanvraag ingediend. Begin oktober is de bouwvergunning verleend. De voorbereiding en productie van de woningen duurt ongeveer 5 à 6 maanden. De woningen worden in september 2021 geplaatst. We verwachten in de loop van het voorjaar de woningtoewijzing te starten. 

Interesse?
Heeft u interesse in een woning? Dan adviseren wij u om u alvast in te schrijven op WoningNet en een profiel aan te maken voor de regio Midden-Holland. De kosten zijn eenmalig €23,-. Ongeveer drie maanden voor de oplevering van de woningen starten we de verhuur. Dan plaatsen we de woningen op WoningNet. U moet dan zelf reageren op één van de woningen.

Houd dus WoningNet goed in de gaten. Kijk ook op onze pagina 'Wonen aan de Winterdijk' voor meer informatie over het woonconcept.

Op de hoogte
Wilt u op de hoogte blijven van de voortgang van dit nieuwbouwproject? Houd dan onze website in de gaten, of mail uw naam en adres naar info@mozaiekwonen.nl. Dan houden we u op de hoogte. Let op! Dit betekent niet dat u in aanmerking komt voor een woning. U moet nog steeds zelf reageren via WoningNet.