Spoorzone WinterdijkAlternate Text
Projecttype Nieuwbouwproject
Woningtype Studio's en tweekamerwoningen
Aantal 60 woningen
Projectstatus In ontwikkeling
Projectnummer PRO-061
Projectleider Marnick Bueninck
Participatie-medewerker Nog niet bekend
Opzichter Nog niet bekend
Start bouw 2021
Verwachte oplevering November 2021

 


Op de Winterdijk worden 60 verplaatsbare woningen gerealiseerd. 14 studio's van 30 m² en 46 tweekamerwoningen van 40 m². De stedenbouwkundige heeft een plan gemaakt waarbij zoveel mogelijk groen gehandhaafd blijft. Ook de verharding voor parkeren en ontsluiting is zo minimaal mogelijk gehouden. Op de bestaande vloer wordt een verblijfstuin voor de bewoners ingericht.

Parkeren
Op het terrein komen 51 parkeerplaatsen minimaal conform de norm van de gemeente. Dit komt vanwege de stedelijke locatie, naast het station. Er is ook een gemeenschappelijke fietsenberging gepland op het terrein voor de bewoners.

Woningen
De woningen worden gebouwd in twee lagen (totaal circa 6 meter hoog) in een modulair, prefab bouwsysteem. Er wordt een galerij aangebracht om de woningtoegangen te bereiken. Er komen géén privé tuinen of balkons bij de woningen. De woningen zijn gasloos, duurzaam en circulair (constructiemateriaal is hout). Er wordt gebruik gemaakt van de oude funderingen van de gesloopte school.

Doelgroepen en beheer
Alle woningen worden sociale huurwoningen met tijdelijke contracten, voor éénpersoonshuishoudens.

De voornaamste doelgroep bestaat uit reguliere starters/ jongeren van 18 t/m 27 jaar.  De overige woningen worden gereserveerd voor spoedzoekers en mensen met begeleiding op maat.

Woningen
De woningen worden in een fabriek gebouwd en op het terrein aan elkaar gezet en aangesloten. Dat betekent dat met groot transport de woningen 'kant en klaar' worden aangeleverd. De bouwtijd op het terrein zal slechts enkele weken zijn. Tijdens deze periode kunnen er mogelijk afsluitingen zijn of wordt met regelaars het verkeer geregeld. Er wordt niet geheid omdat de bestaande fundering wordt gebruikt. Voor de (zwaar)transport bewegingen op het terrein en in de aanvoerroute is een risico inventarisatie gemaakt. Op basis daarvan worden maatregelen genomen om schade te voorkomen.

Benieuwd hoe de woningen gebouwd worden? Bekijk het filmpje van de fabrikant:

 


Planning
Begin 2020 is de bouwaanvraag ingediend. Begin oktober is de bouwvergunning verleend. De voorbereiding en productie van de woningen duurt ongeveer 5 à 6 maanden. De woningen worden in september/ oktober geplaatst: oplevering aan de huurders is naar verwachting in de week van 13 december.  De woningen zijn inmiddels toegewezen aan woningzoekenden.   

Interesse?
Heeft u interesse in een woning? Dan adviseren wij u om u alvast in te schrijven op WoningNet en een profiel aan te maken voor de regio Midden-Holland. De kosten zijn eenmalig €23,-. Woningen die nog niet zijn verhuurd, worden later mogelijk opnieuw aangeboden op WoningNet.  U moet dan zelf reageren op één van de woningen.

Houd dus WoningNet goed in de gaten. Kijk ook op onze pagina 'Wonen aan de Winterdijk' voor meer informatie over het woonconcept.

Op de hoogte
Wilt u op de hoogte blijven van de voortgang van dit nieuwbouwproject? Houd dan onze website in de gaten, of mail uw naam en adres naar info@mozaiekwonen.nl. Dan houden we u op de hoogte. Let op! Dit betekent niet dat u in aanmerking komt voor een woning. U moet nog steeds zelf reageren via WoningNet.

Materiaalpaspoort