Opgeleverd: Nieuw WeideveldAlternate Text
Projecttype Nieuwbouw 23 appartementen Akkermunt
Woningtype Appartementen
Aantal 23
Projectstatus Uitvoering
Projectnummer PROJ-050
Projectleider Jan Wildschut
Participatie-medewerker
Opzichter
Start bouw oktober 2017
Verwachte oplevering Opgeleverd september 2018

 


Het appartementengebouw staat in de wijk Weideveld, de uitbreidingswijk ten oosten van de kern Bodegraven. Het gebouw heeft vijf verdiepingen bovenop de begane grond. Alle woningen hebben drie kamers (twee slaapkamers en een woonkamer) en zijn  levensloopbestendig: brede deuren, ruime badkamer en geen drempels. De woningen zijn niet aangesloten op het gasnet en zeer energiezuinig. Ze zijn voorzien van driedubbelglas en een energiezuinige warmtepomp voor de vloerverwarming en warm tapwater. Op de begane grond bevindt zich een gemeenschappelijke fietsenberging en het gebouw heeft een lift.

Plattegronden woningen
Er zijn drie woningen op de begane grond en vier op iedere verdieping. In totaal 23 woningen, allemaal hoekappartementen met een bijna gelijke plattegrond/indeling. Het verschil zit in de plaats van de berging -rechts of links naast de voordeur van de woning- en een terras op de begane grond of balkon op de verdiepingen. Op de overzichtsplattegronden ziet u de begane grond, een verdieping, een woningplattegrond met terras en een woningplattegrond met balkon. Klik hier voor de plattegronden.

Gasloos en energiezuinig
Alle appartementen zijn gasloos en energiezuinig. Dat betekent dat u elektrisch kookt (bij voorkeur via een zuinige inductiekookplaat) en dat de vloerverwarming en het warm tapwater  worden verzorgd door een warmtepomp. Elke woning heeft een eigen warmtepomp die is aangesloten op 140 meter diepe bodembronnen onder het pand. In de winter haalt de warmtepomp energie uit de bronnen en gebruikt dit om de woning te verwarmen. In de zomer is het andersom en koelt de warmtepomp de woning en geeft de energie terug aan de bronnen. De pomp zelf draait op stroom.
Alle woningen zijn aangesloten op het elektriciteitsnet en 13 van de 23 appartementen krijgen ook stroom van de zonnepanelen die op het dak van het gebouw staan.

Energie Prestatie Vergoeding (EPV)
De elektriciteit die de zonnepanelen opwekken is voldoende voor het elektriciteitsverbruik van de 13 appartementen. We gaan hierbij uit van gemiddelden en standaard bewonersgedrag. Met gemiddelden bedoelen we gemiddeld stookgedrag, gemiddeld gebruik van warm water, gemiddelde weersomstandigheden en gemiddeld gebruik van (energiezuinige) huishoudelijke apparatuur en verlichting.

Huurders van deze 13 appartementen betalen voor de energiezuinige woning met eigen energieopwekking maandelijks een vast bedrag van € 103,60 aan Mozaïek Wonen. Dit noemen we de EnergiePrestatieVergoeding (EPV). De EPV komt bovenop de huur. In ruil daarvoor krijgt u een veel lagere energierekening, die hoofzakelijk bestaat uit vastrechtkosten.

Uitgebreide uitleg over de EPV vindt u in de bewonershandleiding van Klimaatgarant, het bedrijf dat de installatie aanlegt en onderhoudt.  Heeft u nog vragen hierover lees dan de veel gestelde vragen  over EPV.

Huur
Alle 23 appartementen zijn sociale huurwoningen en hebben een netto huurprijs van € 597,- per maand. De servicekosten voor de begane grondwoningen bedragen € 16,90 en voor de etagewoningen € 40,10. Er is huurtoeslag mogelijk, afhankelijk van uw inkomen. Huishoudens die recht hebben op huurtoeslag, hebben voorrang.

Opleverplanning
De woningen zijn in september 2018 opgeleverd en allemaal toegewezen.

Vragen?
Heeft u nog vragen na het lezen van deze informatie, kijk dan bij de veel gestelde vragen.
Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met Mozaïek Wonen, via telefoonnummer (0182) 69 29 69 of via info@mozaiekwonen.nl.

Facebook
Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws over deze nieuwbouw? Volg dan onze facebookpagina ‘Nieuw Weideveld Bodegraven’.