Weideveld BodegravenAlternate Text
Projecttype Nieuwbouwproject
Woningtype Appartementen en eengezinswoningen
Aantal 32 appartementen, 17 eengezinswoningen
Projectstatus In ontwikkeling
Projectnummer PRO-057 en PRO-058
Projectleider Alex Lagerwaard
Participatie-medewerker Marianne Besten
Opzichter Marjolein Tegelaar
Start bouw Najaar 2020
Verwachte oplevering Najaar 2021

 


In de uitbreidingswijk "Weideveld" aan de oostkant van Bodegraven worden voor Mozaïek Wonen 17 eengezinswoningen en een appartementengebouw gerealiseerd.

Het appartementengebouw bestaat uit 32 woningen van ongeveer 70 m² woonoppervlak.
De eengezinswoningen zijn compacte vierkamerwoningen van ongeveer 95 m² met een tuin.

Plattegronden woningen
Het ontwerp van het woongebouw bestaat uit zes verdiepingen. Zes van de 32 woningen zijn tweekamerappartementen (Eén woon- en een slaapkamer) de overige 26 woningen zijn driekamerwoningen (twee slaapkamers en een woonkamer) en worden levensloopbestendig gebouwd: brede deuren, ruime badkamer en zonder drempels. De woningen hebben allemaal een eigen buitenruimte. Op de begane grond komt de entree met lift en de bergingen.

De eengezinswoningen hebben een toilet, keuken en woonkamer op de begane grond en op de verdieping en zolder drie slaapkamers en een badkamer.

Gasloos en energiezuinig
Alle woningen en appartementen worden gasloos en energiezuinig. Dat betekent dat u elektrisch kookt (bij voorkeur via een zuinige inductiekookplaat) en dat de vloerverwarming en het warme water wordt verzorgd door een warmtepomp. Elke woning krijgt een eigen warmtepomp. Alle woningen worden aangesloten op het elektriciteitsnet. Er wordt nog onderzocht of alle appartementen stroom kunnen krijgen van zonnepanelen die op het dak van het gebouw komen te staan.

Huur
Alle 32 appartementen en 17 eengezinswoningen worden sociale huurwoningen. De huurprijzen worden later definitief vastgesteld, de verwachting is dat de huur  van de appartementen tussen € 600,- en € 730,- per maand wordt en de huur van de eengezinswoningen tussen € 650,- en € 730,- per maand (prijspeil 1-1-2020), exclusief servicekosten. Voor een aantal appartementen en woningen is huurtoeslag mogelijk, afhankelijk van uw gezinssamenstelling en inkomen.

Planning
De start van de bouw is gepland na de zomervakantie 2020, oplevering van de appartementen wordt medio 2021 verwacht. Ongeveer een half jaar voor oplevering wordt er gestart met de verhuur van de woningen via woningnet.

Interesse?
Heeft u interesse in een woning? Dan adviseren wij u om u alvast in te schrijven op WoningNet en een profiel aan te maken voor de regio Midden-Holland. De kosten zijn eenmalig €23,-. Ongeveer een half jaar voor de oplevering van de woningen starten we de verhuur. Dan plaatsen we de woningen op WoningNet. U moet dan zelf reageren op één van de woningen.
Houd dus WoningNet goed in de gaten.

Op de hoogte
Wilt u op de hoogte blijven van de voortgang van dit nieuwbouwproject? Mail dan uw naam en adres naar info@mozaiekwonen.nl. Dan houden we u op de hoogte. Let op! Dit betekent niet dat u in aanmerking komt voor een woning. U moet nog steeds zelf reageren via WoningNet.