Gouda OostAlternate Text
Projecttype Sloop/Nieuwbouw als onderdeel herstructurering Gouda-Oost
Woningtype Appartementen en eengezinswoningen
Aantal 27 appartementen en 20 eengezinswoningen
Projectstatus In voorbereiding
Projectnummer PROJ-049
Projectleider Jan Wildschut
Participatie-medewerker Mariska Arron
Opzichter Dennis Lindhout
Start bouw Sloop oktober 2020, start bouw eerste kwartaal 2023
Verwachte oplevering 2024

 


In het kader van de wijkontwikkeling in Gouda Oost wordt door de gemeente Gouda in samenwerking met Woonpartners Midden-Holland en Mozaïek Wonen een aantal projecten uitgevoerd. Doel van het project Wijkontwikkeling is de revitalisering van het gebied, zodat een betere en prettiger wijk ontstaat.

Nieuwbouw door Mozaïek Wonen
Dit deel van de wijkontwikkeling betekent voor Mozaïek Wonen de sloop van 60 gestapelde woningen in drie gebouwen aan de Eendrachtsweg en Verzetslaan. Hierdoor komt er ruimte voor een appartementengebouw met 27 sociale huurappartementen en 2 rijen met in totaal 20 eengezins sociale huurwoningen, in een groene omgeving. 

Niet slopen maar oogsten
New Horizon heeft inmiddels de sloopwerkzaamheden namens Mozaïek Wonen uitgevoerd. New Horizon sloopt niet maar oogst. Zij maken bijvoorbeeld van oud beton weer nieuw beton en zij kunnen van oude bakstenen weer nieuwe bakstenen maken. Een unieke, maar bovenal circulaire aanpak in Nederland. Eigenlijk heb je het dus niet meer over slopen, maar over oogsten. Het is geen winst in geld, maar wel winst voor het milieu. 

Globale planning
In oktober 2020 zijn de drie gebouwen van Mozaïek Wonen aan de Eendrachtsweg en Verzetslaan gesloopt. Na de sloop wordt het terrein in opdracht van de gemeente verder opgeruimd en klaar gemaakt voor de nieuwbouw. Denk hierbij aan verwijderen oude leidingen, voorbelasten van de bodem met een zandpakket, aanleg van nieuwe riolering, aanleg van (tijdelijke) bouwwegen. De gemeente is hier in 2021 en 2022 mee bezig. Daarna kan er gestart worden met de bouw. De verwachting is dat dit in het eerste kwartaal van 2023 is. De oplevering wordt verwacht in 2024. De aanbesteding is in april 2021 opgestart.

Interesse?
Heeft u interesse in een woning? Dan adviseren wij u om u alvast in te schrijven op WoningNet en een profiel aan te maken voor de regio Midden-Holland. De kosten zijn eenmalig €23,-. Ongeveer drie maanden voor de oplevering van de woningen starten we de verhuur. Dan plaatsen we de woningen op WoningNet. U moet dan zelf reageren op één van de woningen.
Houd dus WoningNet goed in de gaten.

Op de hoogte
Wilt u op de hoogte blijven van de voortgang van dit nieuwbouwproject? Mail dan uw naam en adres naar info@mozaiekwonen.nl. Dan houden we u op de hoogte. Let op! Dit betekent niet dat u in aanmerking komt voor een woning. U moet nog steeds zelf reageren via WoningNet. U kunt het nieuws ook volgen op onze website en Facebook.