Ik zoek een woning
Lees voor
Ik zoek
Een woning

Ongeveer 9% van onze woningen is voor verkoop bestemd. Het eerste recht van koop is voor de zittende huurder. Wanneer een huurwoning bestemd is voor verkoop, kunt u als huurder uw woning tegen taxatiewaarde kopen.

U kunt ook een andere leegstaande, voor verkoop bestemde, huurwoning van Mozaïek Wonen kopen. U kunt natuurlijk ook gewoon blijven huren. Pas als u verhuist gaat de woning alsnog in de vrije verkoop.

Bent u geen huurder, dan kunt u ook een woning kopen van Mozaïek Wonen.

Korting is vervallen
Sinds 1 oktober 2016 is de korting vervallen die huurders van Mozaïek Wonen konden krijgen bij de koop van hun woning. Tot die tijd konden zij hun woning, wanneer deze is aangewezen voor verkoop, met een korting tot maximaal 10% kopen. De belangrijkste reden van het vervallen van de korting is dat Mozaïek Wonen minder sociale huurwoningen wil verkopen dan voorgaande jaren. De huurder stimuleren om met korting te kopen, past daar niet bij. Zo blijven er meer betaalbare woningen beschikbaar voor verhuur aan de woningzoekende met een smalle beurs. De vraag naar deze woningen is nog steeds onverminderd groot.

Huis kopen in Gouda met starterslening 
Wist u dat u in Gouda ook een woning kunt kopen met een starterslening van de gemeente? Een starterslening is een lening tegen gunstige voorwaarden zodat ook starters hun eerste huis kunnen kopen. Kijk hier voor meer informatie over de starterslening Gouda.

Starterslening Bodegraven-Reeuwijk 
In de gemeente Bodegraven-Reeuwijk bestaat ook een startersregeling. Bekijk hier de voorwaarden voor de starterslening in deze gemeente.

Vragen
Heeft u een vraag hierover? Vraag het aan een medwerker van ons Woonservicepunt via tel. 0182 - 69 29 69 of email info@mozaiekwonen.nl


Waar kunnen we u mee helpen?

Heeft u een vraag en kunt u het antwoord niet vinden op onze website? Neem dan contact met ons op via onderstaande button.