100 jaar Josephbuurt

27-6-2022

De Josephbuurt in Gouda bestaat 100 jaar. Zaterdag hebben we dat gevierd met bewoners en oud-bewoners met een buurtfeest. Het was erg gezellig. 

100 jaar geleden was het al prettig om te wonen met een goede sociale cohesie en dat is nog steeds zo. “Wat was het leuk om de bewoners van de Josephbuurt te ontmoeten en te horen hoe zij samen blijven bouwen aan hun buurt!”, aldus Anne ter Steege, directeur-bestuurder Mozaïek Wonen.

Speciaal voor dit jubileum is er een boekje gemaakt voor en over de bewoners. Theo Lucas, bewoner in de wijk en de bedenker en maker van het boekje, overhandigde het eerste exemplaar aan Anne ter Steege. 

Wilt u ook een boekje? Dan kunt u dat via de Buurvereniging Zoutmanplein voor € 5,-kopen. Opbrengst is voor de buurtvereniging. 

De Josephbuurt werd als een ‘tuindorp’ gebouwd, dat toen in opkomst was: afwisseling van vormen in bouw- en straatontwerp. Een parkachtige omgeving met eengezinswoningen en een centraal plein met groenvoorzieningen. Ook zijn er twee winkel/woonhuizen.

Lees meer op de website www.100jaarjosephbuurt.nl