Aannemingsovereenkomst is ondertekend voor De Ploeger

19-12-2023

Op 19 december tekende Mozaïek Wonen de aannemingsovereenkomst voor de bouw van De Ploeger met ontwikkelende bouwer Trebbe.

De Ploeger: Modern wonen voor kleine huishoudens
Mozaïek Wonen realiseert in Westergouwe een nieuw appartementencomplex met 46 sociale huurwoningen. Het gebouw krijgt de naam De Ploeger. Het wordt gebouwd in de stijl van een pakhuis en het komt aan de Nicole Brouwerlaan in Gouda. Op 19 december tekende Mozaïek Wonen de aannemingsovereenkomst voor de bouw van De Ploeger met ontwikkelende bouwer Trebbe. De verwachte start bouw is in april 2024.

Over De Ploeger
Het appartement complex ‘De Ploeger’ is ontworpen door Sacon Architecten en komt aan de rand van Westergouwe, langs de N207. De 46 appartementen worden verhuurd in de sociale huursector. Er komen vijf tweekamerappartementen en eenenveertig driekamerappartementen, verspreid over zeven woonlagen. Alle appartementen zijn bedoeld voor kleine huishoudens. Iedere woning in De Ploeger heeft een eigen buitenruimte (loggia).

Perfecte match met de wijk
De naam ‘De Ploeger’ verwijst naar de agrarische geschiedenis van de wijk Westergouwe en de voormalige landbouwgrond waarop het complex wordt gebouwd. De straatnamen in de buurt zijn van de eerste vrouwelijke bestuursleden van de ‘Nederlandse bond voor het vrouwenkiesrecht’ in Gouda en omstreken. Het magazine van deze bond heette destijds ook ‘De Ploeger’.

Bouwen voor de toekomst
Anne ter Steege, directeur-bestuurder Mozaïek Wonen: Met dit complex tekenen we voor de bouw van duurzame woningen voor onze (toekomstige) huurders. Wij zijn blij dat we nieuwe woningen kunnen toevoegen in deze mooie nieuwe wijk. Met Trebbe als ontwikkelende bouwer kijken we uit naar een goede samenwerking.”

Arjan Hogenboom, directeur Trebbe: “Wij zijn trots dat wij opnieuw, vanuit een fijne samenwerking, een mooi project voor Mozaïek Wonen mogen realiseren in Gouda. Onze planning is om begin april de eerste schep in de grond te kunnen zetten. Als alles volgens planning verloopt, hopen we rond de zomervakantie van 2025 de woningen te kunnen opleveren.”