Glasvezelnetwerk

30-6-2021

KPN NetwerkNL is al enige tijd bezig met de aanleg van een glasvezelnetwerk in Gouda in de wijken Bloemendaal, Plaswijck en Goverwelle. Huurders van Mozaïek Wonen die in een flat of appartement wonen, hebben een brief gekregen.

Woont u in een van deze wijken en wilt u meer weten over uw huidige status, een afspraak maken of toestemming geven? Bekijk dan https://www.kpnnetwerk.nl. Bewoners in genoemde wijken ontvangen een brief van de aannemer van KPN over de werkzaamheden. De aannemers is: VolkerWessel Telecom. De werkzaamheden worden in opdracht van KPN NetwerkNL uitgevoerd. In deze periode waarin corona aan grote rol speelt, houdt KPN NetwerkNL zich strikt aan de RIVM maatregelen. Deze kunt u vinden op https://www.kpnnetwerk.nl/corona/.

Mozaïek Wonen heeft goedkeuring gegeven aan KPN NetwerkNL om de glasvezelkabel aan te brengen in uw woning.

Woont u in hoogbouw? Help mee.
Woont u in een flat of appartement en wilt u zelf geen abonnement? U helpt uw buren dan door evengoed de schouwer binnen te laten en later een gratis aansluiting te nemen. Om het netwerk door het hele gebouw beschikbaar te maken, worden de aansluitingen namelijk door de meterkasten omhoog getrokken. Zonder uw medewerking kunnen ze niet alle woningen aansluiten.

Woont u in een eengezinswoning?
U bepaalt zelf of u de glasvezel laat aansluiten. U heeft hierbij niet met uw buren te maken.

Gratis aansluiting
Er zijn geen kosten verbonden aan een glasvezelaansluiting. U betaalt alleen als u er gebruik van wilt maken. Daarvoor sluit u een abonnement af bij een van de internetproviders. 

KPN NetwerkNL
Het netwerk van KPN NetwerkNL is open. Dat wil zeggen dat niet alleen KPN-diensten geleverd kunnen worden over dit netwerk, maar ook tientallen andere providers. Benieuwd welke providers beschikbaar zijn op dit netwerk? Check dan https://www.kpnnetwerk.nl/providers/

Stopcontact voor modem
Bij gebruik van een glasvezelaansluiting heeft u een modem nodig met daarbij een stopcontact. Als er geen stopcontact is, kunt u die zelf door een erkende installateur laten aanbrengen. Dit moet u wel zelf betalen.

Vragen?
Als u vragen heeft over de werkzaamheden dan kunt u contact opnemen met de aannemer VolkerWessels Telecom, tel. 088 1860 004 of gouda@vwtelecom.com

Lees hier de veel gestelde vragen: https://www.kpnnetwerk.nl/service-en-contact/