Mozaïek Wonen verduurzaamt woningen met Lens

9-11-2022

Mozaïek Wonen en Lens zijn in augustus van start gegaan met het nog verder verduurzamen van het woningbezit van Mozaïek Wonen. We hebben inmiddels al 1.400 woningen voorzien van zonnepanelen, maar we willen nog heel wat woningen verduurzamen. Lens gaat de uitdaging graag met ons aan om verdere verduurzaming en woonlastenbesparing te realiseren voor onze bewoners. 

Sinds de start heeft Mozaïek Wonen al meer dan 60 woningen voorzien van zonnepanelen i.s.m. Lens. Dit komt neer op ruim 480 panelen in totaal! En dat is niet alleen goed nieuws voor het milieu, maar ook voor onze bewoners. Zij betalen een kleine vergoeding per maand voor het aantal zonnepanelen dat op het dak wordt geplaatst, maar uiteindelijk houden ze geld over door de besparing van energie. Hoeveel zonnepanelen er op het dak geïnstalleerd worden is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de ligging van het dak en de ruimte die beschikbaar is.  Met 8 panelen kunnen bewoners bijvoorbeeld wel €570 per jaar besparen! 

Binnenkijken bij
Vorige week namen Anne ter Steege, directeur-bestuurder, Arnold van Steenbergen, projectleider duurzaamheid en Tessa te Riele van Lens een kijkje bij een tevreden bewoonster die inmiddels al even geniet van de voordelen van zonnestroom: 

“De installatie duurde een halve dag. De monteurs waren vriendelijk en hebben netjes gewerkt. Sinds de installatie van de zonnepanelen, zie ik mijn energiekosten teruglopen. Leuk om in de app van mijn energieleverancier te zien hoeveel de panelen opwekken en hoeveel energie ik teruglever aan het net. Heel fijn dat de zonnepanelen zoveel schelen, zeker in deze tijd!” aldus mevrouw Koster, een bewoonster bij Mozaïek Wonen 

Anne ter Steege vertelt: “Goed te horen dat mevrouw Koster tevreden is met haar zonnepanelen! Wij hebben ons budget voor het aanbrengen voor de zonnepanelen de komende jaren extra verhoogd. Zo kunnen we nog meer huurders tevredenstellen en woningen voorzien van zonnepanelen. Goed voor het milieu én voor de portemonnee.”

Ook in 2023 gaan we verder om zoveel mogelijk woningen verder te verduurzamen. De ambitie van Mozaïek en Lens is om komend jaar 500 woningen aan te sluiten op zonnepanelen.