Nieuw energiecontract en energiekosten per 1 januari

10-11-2022

Mozaïek Wonen heeft een nieuw energiecontract afgesloten per 1 januari 2023. Eind dit jaar ontvangen de huurders die via de servicekosten voor energie betalen een brief met daarin de hoogte van de servicekosten per 1 januari 2023.

Lees meer ...
Mozaïek Wonen heeft een nieuw contract afgesloten per 1 januari 2023 met energieleverancier MainEnergie. Zij leveren stroom en gas aan appartementen- en flatgebouwen met collectieve installaties. Helaas zijn door de hoge energieprijzen de prijzen in het contract gestegen. Eind dit jaar ontvangen de huurders een brief van Mozaïek met daarin de hoogte van de servicekosten per 1 januari 2023.

De overheid kondigde half oktober aan om ook de huurders die via de servicekosten betalen te helpen met de hogere energierekening. Hopelijk wordt snel duidelijk wat dit betekent voor onze huurders.

Nieuw energiecontract vanaf januari 2023
Mozaïek Wonen heeft nog tot eind 2022 een contract met vaste prijs voor de levering van energie. Daardoor zijn de energiekosten in de servicekosten nog niet gestegen. Afgelopen zomer heeft Mozaïek Wonen een nieuw contract voor 3 jaar afgesloten met de huidige energieleverancier MainEnergie.

Hogere energieprijzen, hogere servicekosten
De energieprijzen in het nieuwe contract passen bij de hoge prijzen op de energiemarkt. Daardoor ontkomen we er helaas niet aan dat de servicekosten voor stroomverbruik en/of verwarmingskosten per 1 januari 2023 flink omhoog gaan. Hoeveel dat precies is, dat staat in de brief die de huurders nog dit jaar ontvangen. We kunnen wel al zeggen dat gemiddeld de kosten zullen verdubbelen. Gemiddeld betekent dat het voor de ene huurder meer en voor de andere minder kan zijn.   
 
Dit is natuurlijk geen fijn bericht voor onze huurders. Mozaïek Wonen probeert door de extra aanpassing van het voorschot per 1 januari 2023 te voorkomen dat de huurder veel moet bijbetalen bij de eindafrekening over 2023, die de huurder ontvangt in 2024.

Voorschot via servicekosten
Huurders die in een appartement of flatwoning wonen, betalen maandelijks een voorschot bedrag voor stroomverbruik via de servicekosten aan Mozaïek Wonen. Een deel van deze huurders betaalt ook de verwarmingskosten via de servicekosten. Huurders van eengezinswoningen en huurders van appartement met een eigen cv-ketel hebben voor de levering van energie zelf een contract bij een energieleverancier afgesloten.

Extra compensatie via gemeente
Om de forse stijging van de energierekening van huishoudens en bedrijven deels te compenseren, krijgen huishoudens met een laag inkomen een extra eenmalige energietoeslag. U kunt bij uw gemeente vragen of u daarvoor in aanmerking komt.  

Heeft u nog vragen?
Of maakt u zich zorgen of u door deze stijgende kosten de huur nog wel kan betalen? Neem dan contact met ons op via 0182 - 69 29 69, wij denken graag met u mee. U kunt ook een e-mail sturen naar info@mozaiekwonen.nl.