Resultaten bewonersonderzoek 2023

08-09-2023

Net als in 2017 en in 2020, voerden we in 2023 een bewonersonderzoek uit. We vroegen naar uw mening over verschillende belangrijke thema’s, zoals de waardering van de woning, de woonomgeving en onze dienstverlening. Maar liefst 2067 huurders vulden de vragenlijst in. Een mooie deelname van ruim 20%!

Huurders geven hun woning gemiddeld een 6,8 en beoordelen de woonomgeving gemiddeld met een 6,9. Geen onvoldoendes, maar we zien duidelijk ruimte voor verbetering. Daarom willen we aan de slag met de opgehaalde resultaten, zodat we u nog beter van dienst kunnen zijn. We nemen uw input daarnaast mee in het bepalen van onze ambities voor de komende jaren.

Positieve punten en verbeterpunten

We zijn blij te zien dat de meeste huurders prettig wonen bij Mozaïek Wonen. Zo geven huurders gemiddeld een mooie 7,3 aan het thuisgevoel in hun buurt en is het gevoel van veiligheid over het algemeen toegenomen sinds 2020.

Er zijn echter ook verbeterpunten. Zo zien we bijvoorbeeld dat er behoefte is aan betere isolatie in de woningen en een snellere reactietijd van Mozaïek Wonen bij (telefonische) verzoeken. Ook de zichtbaarheid en betrokkenheid in de buurt kunnen beter. Hier gaan we mee aan de slag.

Mocht u nog vragen hebben over het bewonersonderzoek, dan kunt u mailen naar onderzoek@mozaiekwonen.nl