Rookmelders

14-6-2022

De overheid stelt het verplicht om in iedere woning in Nederland rookmelders op te hangen. Bij brand vallen de meeste slachtoffers door het inademen van rook. Daarom is het uitrusten van uw woning met voldoende rookmelders belangrijk.

Brief aan huurders
Mozaïek Wonen laat daarom op dit moment rookmelders plaatsen in alle woningen waar deze nog niet aanwezig zijn. Dat is een flinke operatie en daarmee zijn we goed op stoom. Alle betreffende huurders hebben daarover een brief ontvangen van Mozaïek Wonen.

Installatiebedrijven plaatsen rookmelders
Verschillende installatiebedrijven voeren de werkzaamheden in fases uit voor Mozaïek Wonen. Zij nemen drie weken vooraf contact met de huurder op voor het maken van een afspraak om de rookmelders te komen plaatsen.

Ondanks dat we vroegtijdig zijn begonnen met de inkoop van rookmelders en het inschakelen van installatiebedrijven, redden we het niet om voor 1 juli alle woningen te voorzien van een rookmelder. Dat heeft met name te maken met de enorme schaarste aan rookmelders die er momenteel landelijk is. Dat is een bekend probleem bij woningcorporaties, gemeenten en toezichthouders. De schaarste is ontstaan door de grote vraag die zo goed als zeker het gevolg is van het feit dat iedereen de deadline van 1 juli probeert te halen. We proberen zoveel mogelijk rookmelders vóór 1 juli te plaatsen of anders zo snel mogelijk na 1 juli.

Vragen?
Heeft u een vraag of heeft het installatiebedrijf nog geen contact met u opgenomen? Wilt u dan zelf contact opnemen met het installatiebedrijf dat op uw brief vermeld staat.