Woningruil

Woningruil betekent dat twee huurders - waar dan ook in Nederland - met elkaar van woning willen ruilen. De eigenaar van de woning én uw gemeente moeten hiervoor toestemming geven. Om in aanmerking te komen voor een woningruil, moet u minimaal één jaar in uw huidige woning wonen.

Lees meer over woningruil

Let op! Uw totaal belastbaar jaarinkomen mag niet hoger zijn dan de maximale inkomensgrens sociale huurwoningen. Om dit te kunnen overleggen hebben u en uw eventuele partner een verklaring van uw werkgever nodig en een inkomensverklaring (IBRI-formulier) van de Belastingdienst. 

Op zoek naar een ruilkandidaat
Na het lezen van alle informatie kunt u op zoek naar een ruilkandidaat. Dat kan op verschillende manieren. U kunt natuurlijk zelf op zoek gaan, advertenties plaatsen en u inschrijven op www.woningruil.nl
U kunt ook het formulier advertentie woningruil downloaden, printen en invullen. Uw formulier gaat, samen met dat van alle andere huurders die van woning willen ruilen, in een map die bij onze receptie ter inzage ligt. Zit er een geschikte ruilwoning voor u bij? Dan kunt u zelf contact zoeken met de andere woningzoekende uit de map.

Ruilkandidaat gevonden
Heeft u een geschikte ruilkandidaat gevonden? Dan kunt u het aanvraagformulier woningruil downloaden, printen en invullen en met de juiste bijlagen naar ons opsturen. Hierna kunnen we uw aanvraag in behandeling nemen.