Blog van Ron de Haas: Kwetsbaar

​Al enkele weken houdt het coronavirus ons bezig. Het maakt ons duidelijk hoe kwetsbaar we zijn als mens en als samenleving. Onze medewerkers werken zo goed mogelijk door in deze moeilijke tijden. Als maatschappelijke organisatie staan we voor goede en betaalbare huisvesting. Gezondheid staat op de eerste plaats, maar het hebben van een huis, waar je goed en veilig kunt wonen, komt al snel daarna.


Deze weken wordt weer duidelijk hoe belangrijk goede huisvesting is en welke problemen er ontstaan, als je te krap woont als gezin. Of erger nog: als je dakloos bent of dreigt te worden. Als inkomsten wegvallen en je moet je huur betalen, is dat reden voor grote zorgen. Wij zijn er op die momenten voor onze huurders om passende oplossingen te bespreken.

Hopelijk liggen de grootste problemen van de coronacrisis binnenkort weer achter ons. Dan gaat iedereen weer kijken wat we hiervan geleerd hebben. Waarschijnlijk zitten we dan ook (weer) in een economische recessie. Eén van de zaken waar ik alvast op vooruit wil lopen, is de harde noodzaak om de komende jaren meer betaalbare (huur)woningen te bouwen. Deze crisis maakt weer duidelijk hoe belangrijk dit is.


Ron de Haas

directeur-bestuurder Mozaïek Wonen

@ Wilt u op deze column reageren?
Stuur dan een e-mail naar ingesprek@mozaiekwonen.nl