Corona, voorkomen van besmetting

Het RIVM adviseert nog steeds maatregelen om besmetting met corona zoveel mogelijk te beperken. Ook bij Mozaïek Wonen passen we ons aan.   Wat betekent dit voor u als huurder?

We proberen uiteraard ons dagelijks werk zoveel mogelijk door te laten gaan om u van dienst te kunnen zijn. Wij vragen uw begrip dat sommige zaken langer duren. In een aantal gevallen nemen we wel aanvullende maatregelen die merkbaar voor u kunnen zijn. Dit houdt concreet in dat:

 • De kantoren van Mozaïek Wonen in Bodegraven en Moordrecht gesloten zijn voor bezoekers.
  In Gouda kunt u alléén langskomen op afspraak via (0182) 69 29 69 of info@mozaiekwonen.nl. 
  Telefonisch is Mozaïek Wonen bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.;
 • U uw reparatieverzoek en andere huurzaken ook kunt melden via het online klantportaal MIJN Mozaïek;
 • Bewonersbijeenkomsten en groepsbezichtigingen niet doorgaan;
 • Wij op huisbezoek e.d. komen, mits de huurder geen klachten heeft;
 • Wij niet op huisbezoek gaan bij kwetsbare bewoners (ouderen en mensen met verminderde weerstand). Indien mogelijk proberen we u via de telefoon of mail te helpen, of we stellen dit uit;
 •  We niet op huisbezoek gaan bij bewoners met griepverschijnselen (hoesten, verkouden en/of koorts). We bellen van tevoren of u griepverschijnselen heeft. Als dat het geval is, dan maken we een nieuwe afspraak.
Maakt u zich ongerust over onderhoud aan uw woning of over uw huurbetaling? Neem dan contact met ons op; 
Uw maandelijkse huur overmaken via de pinautomaat bij onze balies gaat op dit moment niet. We adviseren u om dit op een andere wijze te doen:

 • automatische incasso;
 •  AcceptEasy*;
 • via MIJN Mozaiek (via IDeal);
 • zelf over maken;
 • periodieke overschrijving bij de bank.
 • *Met AcceptEasy krijgt u een digitale acceptgiro met een link waarmee u de huur via IDeal kunt overmaken. Wilt u ook zo'n AcceptEasy in uw mailbox? Stuur dan uw naam en adresgegevens naar info@mozaiekwonen.nl

Calamiteiten
In geval van een technische calamiteit aan uw woning, gaan we uiteraard in overleg met u op zoek naar een passende oplossing.

Buurtregisseurs blijven in de buurt
De buurtregisseurs, Alex, Hoessein en Janine maken elke week een wijkronde in hun werkgebied. “Met onze jas en fiets van Mozaiek Wonen zijn wij herkenbaar in de buurt en blijven we aanspreekbaar voor onze huurders”, aldus Alex en Janine, “Natuurlijk houden we de voorschriften van het RIVM in acht”. Een gesprekje kan alleen buiten plaatsvinden op 1,5 meter afstand. Ook de huismeesters blijven hun ronde lopen. De buurtregisseurs zijn te vinden in hun buurten op de volgende data en tijden:

Deze week geen wijkrondes.

Hulp geboden
Kunt u hulp gebruiken bij bijvoorbeeld boodschappen doen of het ophalen van medicijnen? Bekijk hieronder de lokale en landelijke initiatieven:

Huis-aan-huisposter Gouda over Corona

Landelijke initiatieven

Initiatieven in Gouda

Initiatieven in Bodegraven

Buurtbemiddeling

Voedselbank
Maakt u gebruik van de Voedselbank? De Voedselbank is door het  coronavirus dicht. U  kunt zich melden bij het sociaal team  of een andere hulpverlener die ook verwijst naar de Voedselbank. Zij melden u aan.

Extra schoonmaken
Mozaïek Wonen heeft besloten om tijdelijk aanpassingen door te voeren in de schoonmaakwerkzaamheden. In de complexen waar we de schoonmaak faciliteren, wordt de komende weken extra aandacht besteed aan het volgende:

- Trapleuningen;
- Lift > bedieningspaneel, leuning, spiegel en deuren;
- Entreedeuren en gemeenschappelijke bergingsdeuren;
- Deurknoppen gemeenschappelijke deuren;
- Bellenbord en brievenbussen.

Wij hopen zo een bijdrage te leveren aan de gezondheid van onze huurders en het voorkomen van de verspreiding van het coronavirus.

Bekijk hier de uitleg over het coronavirus:

 


Voor meer informatie verwijzen we naar de website van het RIVM