Gezamenlijk energiecontract

Op woensdag 4 december tekenden Mozaïek Wonen, Woonpartners Midden-Holland en Main Energie een nieuw contract voor het leveren van energie. Door de gezamenlijke inkoop van twee woningcorporaties kon er een scherpe marktconforme prijs vastgesteld worden.

Gezamenlijke aanbesteding
Het energiecontract liep bij beide woningcorporaties af. Voor een nieuw contract voor de komende drie jaar is er gekozen voor een gezamenlijke aanbesteding. Het doel was het vinden van een goede en betrouwbare leverancier voor gas en elektriciteit van de algemene ruimtes van de woongebouwen en de collectieve verwarmingsinstallaties. Bij het kiezen van een nieuwe leverancier is niet alleen naar prijs gekeken, maar ook naar de kwaliteit van de service en het kunnen leveren van groene energie. En dat uiteindelijk in het voordeel van de huurder en het milieu. Main Energie kwam daarbij als beste uit de bus met de beste prijs en kwaliteitsverhouding. 

Huurders
Als de service van de leverancier goed is, dan kunnen de woningcorporatie een correcte en snelle afrekening met de huurder verzorgen. De huurders van de beide woningcorporaties betalen via de servicekosten voor de energie van de algemene ruimtes, zoals een entree van het woongebouw, en voor de collectieve verwarming. Hebben huurders een eigen Cv-installatie, dan kiezen zij zelf een energieleverancier.