Het Ouden Huis

In Bodegraven komt het eerste Ouden Huis van Nederland. In Het Ouden Huis kunnen ouderen betaalbaar en zelfstandig wonen met zorg en aandacht binnen handbereik. Dinsdag 16 juli zijn drie overeenkomsten getekend voor de realisatie: de samenwerkingsovereenkomst met Het Ouden Huis; de grondovereenkomst met de gemeente Bodegraven-Reeuwijk en een intentieovereenkomst met beoogde bouwer Kroon & De Koning BV.

Het Ouden Huis komt aan de Vrije Nesse in Bodegraven, naast het wooncomplex voor senioren in Rijngaarde. Er komen 22 zelfstandige sociale twee- en driekamer huurappartementen met een gemeenschappelijke woonkamer en keuken. De woningen zijn voor mensen met verpleeghuiszorg, thuiszorg en zonder zorg én drie studenten die in de zorg opgeleid willen worden. Ook is er straks een inwonende zorgverlener die ook als aanspreekpunt fungeert en de 24 uurszorg - die varieert van thuiszorg tot aan terminale zorg - coördineert. Zo woont er een mix van ouderen. Mensen wonen zelfstandig, maar met een vangnet. Hulp of gezelschap zijn dankzij de zorgdragers die er wonen altijd dichtbij. Wordt de behoefte aan zorg groter, dan is verhuizen niet nodig.

De planning is dat het 1e kwartaal 2020 de eerste paal de grond in kan. De oplevering staat gepland voor het 1e kwartaal 2021. 

Bekijk hier een kort filmpje van de ondertekening.

Interesse?
Lees meer over Het Ouden Huis www.hetoudenhuis.nl
U kunt zich daar ook aanmelden als geïnteresseerde via ‘inschrijven’. U wordt dan op de hoogte gehouden van de voortgang.