Mozaïek collecteert voor het reumafonds

Reumafonds haalt met  178 collectanten en  met Mozaïek Wonen, 15.677 euro op in Gouda

Het Reumafonds bedankt alle collectanten, comitéleden en bewoners in Gouda voor hun grote inzet en bijdrage aan de landelijke collecteweek.  Daarnaast ook extra dank aan Mozaïek wonen. 9 werknemers hebben hun teamuitje ingevuld met collecteren in de binnenstad van Gouda. Dit soort Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen wordt door het Reumafonds van harte aangemoedigd.
Tijdens de collecte van 13 t/m 18 maart 2017 is in Gouda in totaal 15677 euro opgehaald.  Met deze donaties financiert het Reumafonds wetenschappelijk onderzoek om reuma te bestrijden.  

Onzichtbare ziekte   
Reuma is een verzamelnaam voor ruim 100 aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen. Elke dag krijgen 700 mensen de diagnose reuma. In totaal kampen 2 miljoen Nederlanders met een vorm van reuma, zoals artrose, reumatoïde artritis of jeugdreuma. Dat is 1 op de 9 Nederlanders. Daarmee is reuma de meest voorkomende chronische ziekte in Nederland. De kenmerken van reuma zijn vaak onzichtbaar. De grote meerderheid van reumapatiënten wordt dagelijks beperkt door pijn, vermoeidheid of verminderde mobiliteit.  
 
Steun van iedere Nederlander nodig  
De afgelopen 90 jaar heeft het Reumafonds al veel bereikt in de strijd tegen reuma. De sleutel om reuma helemaal de wereld uit te helpen is nog meer wetenschappelijk onderzoek. Het Reumafonds is de belangrijkste financier van onafhankelijk wetenschappelijk reumaonderzoek in Nederland. Het fonds is volledig afhankelijk van giften van particulieren en bedrijven. Naast het financieren van wetenschappelijk onderzoek geeft het Reumafonds voorlichting, ondersteunen we patiëntenactiviteiten en komen we op voor de belangen van mensen met reuma bij politiek en zorg. Dat brengt ons dichter bij een wereld zonder reuma. We zijn blij met iedere gift die hieraan bijdraagt.  
Bankrekeningnr: NL86RABO0123040000, Amsterdam. www.reumafonds.nl