Kleine reparaties gratis voor huurders Mozaïek Wonen

Huurders van woningcorporatie Mozaïek Wonen uit Gouda worden vanaf 1 januari 2018 gratis geholpen bij een aantal kleine reparaties in de woning. Een lekkende kraan en een binnendeur die niet goed sluit, zijn voorbeelden van die kleine reparaties. Ook gaat Mozaïek Wonen preventief elk jaar gratis de goten schoonmaken van woningen in boomrijke buurten.  

Tot nu toe was het mogelijk voor huurders een deel van de kleine reparaties door Mozaïek Wonen te laten uitvoeren via het Service-abonnement Kleine Herstellingen. De huurder betaalde hiervoor maandelijks een klein bedrag van € 2,60 per maand aan Mozaïek Wonen. Dit Service-abonnement is hierdoor komen te vervallen. Dit scheelt de huurder dus ruim € 30,- per jaar.

Vanaf 1 januari reinigt Mozaïek Wonen als extra dienstverlening ook minimaal 1 maal per jaar alle goten in boomrijke buurten. Voorheen werden de goten door Mozaïek Wonen alleen gereinigd bij de huurders die deelnamen aan het Gotenfonds. Ook hier betaalde de huurder een aparte bijdrage voor. Dit Gotenfonds is nu ook gestopt. Huurders kunnen zich altijd melden, wanneer de goot zodanig vervuilt raakt dat het water niet meer weg kan.

Volgens de wet zijn huurders zelf verantwoordelijk voor kleine reparaties in de woning, het zogenaamde huurdersonderhoud. Mozaïek Wonen wil het nieuwe jaar voor haar huurders goed beginnen. Daarom breidt ze haar dienstverlening uit bij het onderhoud in de woning. Mozaïek Wonen vindt het belangrijk dat huurders prettig wonen. Een goed onderhouden woning hoort daarbij. Met deze extra service komt Mozaïek Wonen tegemoet aan de wensen van veel huurders.