Mozaïek Wonen isoleert 175 woningen

Woningcorporatie Mozaïek Wonen isoleert circa 175 woningen in de wijk Immergroen, in en rond de Taxus- en Denneweg, in Gouda. De energiebesparende maatregelen bestaan uit het isoleren van daken, muren en vloeren. Voor de bouwvak is gestart met het isoleren van de daken. Mozaïek Wonen investeert in energiebesparende maatregelen met als doel het verlagen van de energiekosten voor de huurder, maar ook voor meer wooncomfort en het is goed voor het milieu.

Mozaïek Wonen vindt betaalbaarheid van wonen belangrijk. Of een woning betaalbaar is hangt niet alleen af van de huurprijs maar ook van de energiekosten. "Belangrijk om hierbij te melden is dat Mozaïek Wonen de huurprijs niet verhoogt als gevolg van deze verbeteringen" aldus Ron de Haas, directeur-bestuurder.

Na de bouwvak verder
De aannemer gaat na de bouwvak verder. De planning is dat de werkzaamheden in november dit jaar gereed zijn.

Van E naar B
Door de energiebesparende maatregelen krijgen deze woningen energielabel B. De meeste woningen hebben nu label E. Energielabel A is het meest zuinige label en G het minst zuinige. Mozaïek Wonen wil dat eind 2018/begin 2019 95% van haar huurwoningen het groene energielabel C of hoger (A of B) heeft.