Rijngaarde opent opnieuw haar deuren

Na een ingrijpende verbouwing, die begon in de zomer van 2018,  willen SAM en Mozaïek Wonen iedereen hartelijk onthalen om het resultaat te komen bekijken op dinsdag 2 april. 

Vanuit de centrale entree is er nu ruim zicht op de vijverpartij voor de deur.  De bestrating binnen en buiten is hierop aangepast, waarbij nog steeds ruimte is voor een goede opstelplaats voor de rijdende winkel en het halen en brengen van mensen of goederen.  

De bewoners van Nieuw Rijngaarde kunnen nu via een ruime ingang bij het oude Rijngaarde naar binnen vanaf het achter terrein om gebruik te maken van de activiteiten in de Mondriaan of Bij SAM,  om de huismeester van Mozaïek Wonen te treffen, een bibliotheekboek te lenen of de priklocatie te bezoeken.

De activiteitenruimtes van SAM zijn transparanter geworden. Met een terras onder de monumentale wilg is er ook verbinding tussen buiten en binnen en met de wijk. Bij de balie van SAM waai je niet meer uit je jasje en kan je ook in een rolstoel op ooghoogte je vraag stellen of het mantelzorgspreekuur bezoeken.

Vanuit de nieuwe keuken komen als vanouds dagelijks heerlijke geuren en kan op hygiënische en veilige manier samen gekookt worden en in de zaal gezellig gegeten worden.

Het wooncomplex en het activiteitencentrum zijn door de verbouwing weer helemaal bij de tijd.  Het is voor sommige nog wat zoeken en wennen aan de nieuwe situatie, maar alle stof is gelukkig neergedaald.