Start bouw Nieuw Rijngaarde

Donderdag 27 oktober 2016 wordt het officiële startsein gegeven voor de nieuwbouw van Nieuw Rijngaarde in Bodegraven. Het startsein wordt gegeven door wethouder Dirk-Jan Knol door het slaan van de laatste paal. Daarna kan de bouw van de 43 levensloopbestendige sociale huurappartementen, naast seniorengebouw Rijngaarde, beginnen. Woningcorporatie Mozaïek Wonen is eigenaar en straks verhuurder van de nieuwbouw. Deze nieuwbouw verbetert de slaagkans voor senioren in het vinden van een passende betaalbare huurwoning met activiteiten in de naaste omgeving, in dit geval in Rijngaarde.

Het nieuwbouwplan, dat wordt uitgevoerd door aannemer Kroon & De Koning, bestaat uit 43 driekamerappartementen waar senioren zelfstandig kunnen wonen. De woningen zijn levensloopbestendig en geschikt voor het bieden van zorg aan huis wanneer een huurder dat nodig heeft. In de woningen komen brede deuren, een ruime badkamer en geen drempels, zodat ze geschikt zijn voor rolstoelgebruikers. Ook komen er voldoende parkeerplaatsen voor de bewoners en hun bezoekers. In het naastgelegen seniorengebouw Rijngaarde van Mozaïek Wonen worden tal van activiteiten georganiseerd. Ron de Haas, directeur-bestuurder van Mozaïek Wonen: "Nu de overheid van ons vraagt om langer zelfstandig te blijven wonen, is er veel vraag naar dit soort woningen. Vandaar dat wij blij zijn met deze nieuwbouw".

Mozaïek Wonen adviseert woningzoekenden die geïnteresseerd zijn in een appartement in Nieuw Rijngaarde om het woningaanbod op de website www.woningnet.nl in de gaten te houden of voor meer informatie te kijken op deze website bij Nieuw Rijngaarde. De verwachting is dat de verhuur start in het voorjaar van 2017 en dat einde van dat jaar de nieuwbouw klaar is.