Start nieuwbouw Graafse Waard

​Op 25 april is gestart met het heiwerk voor de nieuwbouw van 27 sociale huurwoningen in de Graafse Waard aan de Koninginneweg in Bodegraven. Het worden zeer energiezuinige en gasloze eengezinswoningen. Deze nieuwbouw verbetert de slaagkans voor woningzoekenden in het vinden van een betaalbare en energiezuinige huurwoning.


Deze eengezinswoningen zijn zeer energiezuinig omdat ze goed worden geïsoleerd en voorzien van een energiezuinige elektrische warmtepomp voor de vloerverwarming en warm tapwater. Een aansluiting op het gasnet is hierdoor niet nodig.


De nieuwbouw vindt plaats naast de andere eengezinswoningen in de Graafse Waard en nabij de appartementengebouwen van Mozaïek Wonen: Emma, Wilhelmina (gedeeltelijk koop), Juliana, Beatrix en Máxima (gedeeltelijk koop). Bouwbedrijf Vink & Zonen B.V. uit Moordrecht verwacht december 2018 klaar te zijn met de bouw.


Ron de Haas, directeur-bestuurder van Mozaïek Wonen: “Deze nieuwbouw past in ons streven om in 2021 voor al onze woningen gemiddeld het groene energielabel B te behalen.” Om dat te bereiken investeert Mozaïek Wonen in energiebesparende en energieopwekkende maatregelen. Het doel is het verlagen van de energiekosten voor de huurder, meer wooncomfort en het is goed voor het milieu.


Bent u geïnteresseerd in één van deze eengezinswoningen? Dan adviseert Mozaïek Wonen u om het woningaanbod op de website www.woningnet.nl in de gaten te houden of voor meer informatie te kijken op www.mozaiekwonen.nl. De verwachting is dat de verhuur start in september 2018.