Woningen voor jongeren in Oranjehof

Woningcorporatie Mozaïek Wonen blijft zich inzetten voor betaalbare woningen, maar ook voor voldoende beschikbare sociale huurwoningen voor mensen van jong tot oud. Om te zorgen voor voldoende beschikbare woningen voor jongeren, wordt sinds 1 juli ongeveer de helft van de 35 seniorenwoningen in de Oranjehof in Bodegraven na huuropzegging toegewezen aan jongeren tot 23 of 30 jaar. De vraag van jongeren naar deze woningen is nog steeds onverminderd groot. Hierdoor maken zij nu meer kans op een woning.

Het betreft de tweekamerappartementen in het woonblok aan de zijde van de Oranjehof. Inmiddels zijn er drie woningen verhuurd aan jongeren. Ron de Haas, directeur-bestuurder van Mozaïek Wonen: "Voor woningzoekenden met weinig woonduur of jonge leeftijd duurde het in Bodegraven-Reeuwijk erg lang voordat zij in aanmerking kwamen voor een sociale huurwoning. Deze maatregel aan de Oranjehof en sinds vorig jaar het aanbieden van een deel van de woningen door middel van loting, brengen hier verandering in."

Omdat de belangstelling van senioren voor deze woningen aan de Oranjehof afnam, heeft Mozaïek Wonen deze maatregel bij de woningtoewijzing ingevoerd. Bij senioren is meer vraag naar iets grotere appartementen, zoals de andere helft van de woningen in de Oranjehof en de woningen in het seniorencomplex Rijngaarde in Bodegraven waar diverse activiteiten worden georganiseerd.