Mozaïek Wonen bouwt 49 duurzame sociale huurwoningen in Weideveld

In de nieuwbouwwijk Weideveld aan de oostkant van Bodegraven worden voor Mozaïek Wonen 17 eengezinswoningen en een appartementengebouw met 32 woningen gerealiseerd. Allemaal sociale huurwoningen. De planning is dat in het eerste kwartaal van 2021 wordt gestart met de bouw. Vandaag is de overeenkomst getekend met de aannemer De Raad Bouw B.V uit Katwijk aan Zee. Wethouder Dirk-Jan Knol ondertekende samen met directeur-bestuurder Ron de Haas de koopovereenkomst van de grond die van de gemeente was.

Mozaïek Wonen wil graag zorgen voor betaalbare, duurzame en prettige woningen. "Met deze 49 woningen kunnen we weer veel woningzoekenden blij maken. In deze tijd met corona is het nog eens extra duidelijk geworden dat het hebben van een prettig huis erg belangrijk is.", aldus Ron de Haas, directeur-bestuurder van Mozaïek Wonen.

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk is blij met de samenwerking. "Onze ambitie is om het aantal sociale huurwoningen fors uit te breiden," zegt wethouder Dirk-Jan Knol van Bodegraven-Reeuwijk. "Dit is een belangrijke bijdrage aan die ambitie, het is een vervolg op de woningen die we in 2018 hebben gerealiseerd. De samenwerking met Mozaïek Wonen verloopt prettig. Tegelijkertijd met de bouw van deze sociale huurwoningen zijn we met dezelfde aannemer, De Raad Bouw BV, ook bezig met 100 koopwoningen in dezelfde wijk. Samen zetten we zo weer een flinke stap in de ontwikkeling van Weideveld." 

De 49 sociale huurwoningen zijn gasloos, energiezuinig en geschikt voor kleine huishoudens
De woningen worden allemaal gasloos en energiezuinig gebouwd. De vloerverwarming en het warme water wordt verzorgd door een warmtepomp.
Er zijn 6 tweekamerappartementen en 26 driekamerappartementen. Deze worden levensloopbestendig gebouwd: brede deuren, ruime badkamer en zonder drempels. De 17 eengezinswoningen hebben 4 kamers, een woonkamer en 3 slaapkamers.

Planning
De vergunningsprocedure is gestart. De aannemer gaat in het eerste kwartaal 2021 starten met de bouw. De oplevering van de woningen wordt in het eerste kwartaal 2022 verwacht.

Heeft u interesse in een woning?
Dan adviseren wij u om u alvast in te schrijven op WoningNet en een profiel aan te maken voor de regio Midden-Holland. De kosten zijn eenmalig € 23,-. Ongeveer een half jaar voor de oplevering van de woningen starten we de verhuur. Dan plaatsen we de woningen op WoningNet. U moet dan zelf reageren op één van de woningen. Houd WoningNet dus goed in de gaten. En volg de informatie op www.mozaiekwonen.nl.