Anne ter Steege nieuwe directeur-bestuurder Mozaïek Wonen

05-04-2022

Vanaf 1 juni heeft Mozaïek Wonen een nieuwe directeur-bestuurder, Anne ter Steege. Zij neemt hiermee het stokje over van Ron de Haas, die 7 jaar in functie was. Ter Steege is nu nog werkzaam als directeur-bestuurder bij Vierstroom Hulp Thuis en Vierschoon.

Affiniteit met wonen en sociaal domein
Wonen heeft altijd een rode draad gespeeld in de carrière van Ter Steege. Ze is van huis uit bedrijfs-kundige, startte haar loopbaan bij een woningcorporatie en werkt nu enige tijd binnen het sociaal do-mein. Ze bouwde onder meer ervaring op als adviseur, (interim) manager en directeur-bestuurder bij Vierstroom Hulp Thuis  “Mijn passie voor de belangrijke opgave van de woningcorporaties ben ik nooit verloren, ondanks een aantal omzwervingen. Ik heb altijd geweten dat ik weer terug zou keren bij een woningcorporatie; wat ik heel graag wil is een bijdrage leveren aan de grote uitdaging waar de volkshuisvesting voor staat. Die uitdaging wordt steeds groter nu het tekort aan passende woningen de dagelijkse realiteit is. Dat ik die uitdaging mag aangaan voor Mozaïek Wonen maakt het alleen maar mooier. Zo krijg ik niet alleen de kans om de mensen die het nodig hebben in Gouda, Moord-recht, Gouderak en Bodegraven een passende en goede woning te bieden, maar kan ik ook actief aan de slag met het verduurzamen van de huidige woningvoorraad. Juist die twee elementen trokken mij vooral aan bij de keuze voor de overstap vanuit het sociaal domein naar een woningcorporatie. Ik kan niet wachten om te starten!”

Unaniem
Voor de Raad van Commissarissen was het van groot belang om de huurdersverenigingen, de On-dernemingsraad en het leidinggevende kader vanaf de start goed te betrekken bij het vinden van de nieuwe directeur-bestuurder. Na alle gesprekken is Anne ter Steege unaniem geselecteerd. RvC-voorzitter Hans Groenendijk: “Wanneer een succesvol bestuurder vertrekt ligt de lat extra hoog. Met Anne ter Steege hebben we een uitstekende opvolger gevonden. Wij zijn ervan overtuigd dat Anne zich vol gaat  inzetten voor de mensen met een smalle beurs. Ze omarmt onze doelstelling om zoveel mogelijk mensen een fijn thuis te bieden: een goede én betaalbare woning in een prettige buurt.”