Blije huurders in nieuwbouw Molenzicht Bodegraven

23-2-2021

De nieuwbouw van het appartementengebouw Molenzicht in Bodegraven is gereed. Dinsdag 23 februari 2021 hebben de eerste huurders van de 29 sociale huurappartementen de sleutel gekregen. 

Wethouder Dirk-Jan Knol overhandigde de sleutel aan de eerste blije huurders. Vanwege de nodige 1,5 m afstand gebruikte hij daarvoor een extra grote sleutel.

Ron de Haas, directeur-bestuurder Mozaïek Wonen: "Het is fijn dat nu na jaren braak liggen van dit terrein er prachtige nieuwbouw staat. En dat er ook 29 sociale huurwoningen bij zijn gekomen, want daar is veel vraag naar. Dirk-Jan Knol, wethouder: "Het is ook mooi dat 65% van de bewoners uit Bodegraven komt. Dat laat zien dat er ook lokaal behoefte is aan deze woningen." Er waren 656 woningzoekenden geïnteresseerd in één van deze woningen.

Eerste huurders
Lenie en Bert Regtuijt kregen de eerste sleutel uitgereikt door de wethouder. Lenie: "We zijn erg blij met deze woning. Het ziet er goed uit. We hebben er veel zin in om hier te gaan wonen en hopen er samen nog een mooie tijd te hebben. Dat de woning gelijkvloers is, is voor ons belangrijk."

Molenzicht/ Baas en Domburg
De naam Molenzicht is aan dit gebouw gegeven omdat je letterlijk uitkijkt op de molen van Brouwerij de Molen. Het appartementengebouw staat op het voormalige Domburg terrein. Een paar decennia geleden stonden daar de slachterijen van de firma Baas en de firma Domburg. Vandaar de straatnaam Baas en Domburgstraat.

Energiezuinig en gasloos
De woningen zijn zeer energiezuinig en niet aangesloten op het gasnet, dus gasloos. Ze zijn voorzien van tripleglas en een energiezuinige warmtepomp voor de vloerverwarming en warm tapwater. Op het dak van het gebouw liggen zonnepanelen. Per appartement zijn 6 zonnepanelen aangesloten op de individuele meter van de woning. 

Video met dronebeelden