Dura Vermeer realiseert 156 sociale huurwoningen voor Mozaïek Wonen 

16-06-2022

Op donderdag 16 juni is de aannemingsovereenkomst van het nieuwbouwcomplex ‘De Koploper’ in Gouda ondertekend tijdens de PROVADA, de grootste vastgoedbeurs van Nederland.

De handtekening is gezet door Anne ter Steege, de kersverse directeur-bestuurder van Mozaïek Wonen en David Snelleman, directeur van Dura Vermeer. In deze tijden van krapte op de woningmarkt, zijn de 156 sociale huurwoningen in Spoorzone Gouda meer dan nodig.

De Koploper
Aan de Burgemeester Jamessingel, dicht bij het station en de binnenstad van Gouda, komt het nieuwe appartementencomplex 'De Koploper' met 156 sociale huurappartementen. De nieuwbouw is onderdeel van het project de Goudse Spoorzone en in nauwe samenwerking tussen Dura Vermeer, Mozaïek Wonen en de gemeente Gouda tot stand gekomen.

“Met de ondertekening van de aannemingsovereenkomst maken we het officieel. Samen met Mozaïek Wonen maken wij stedelijk en betaalbaar wonen mogelijk in de binnenstad van Gouda met de bouw van nieuwbouwcomplex ‘De Koploper’. En daar zijn we trots op”, aldus David Snelleman, directeur Dura Vermeer (rechts op foto).

Brede doelgroep
De woningen worden ontwikkeld voor één- en tweepersoonshuishoudens en zijn voor een deel levensloopbestendig. Daardoor zijn ze geschikt voor een brede doelgroep die in een stedelijke omgeving wil wonen. Op de begane grond komen maatschappelijke voorzieningen.

Anne ter Steege, directeur-bestuurder Mozaïek Wonen (links op foto): “Met de realisatie van dit grote aantal betaalbare sociale huurwoningen kunnen we veel woningzoekenden in Gouda huisvesten. Daarom ben ik erg blij met de samenwerking met Dura Vermeer en deze overeenkomst, zodat we kunnen gaan bouwen!”

Planning
De planning is dat in het laatste kwartaal van dit jaar wordt gestart met de bouw en dat de woningen in het eerste kwartaal van 2024 klaar zijn. Binnenkort ontvangen de omwonenden een uitnodiging voor een informatieavond. Lees meer over het project op www.mozaiekwonen.nl.

Interesse in een woning?
Heeft u interesse in een woning? Dan adviseren wij u om u alvast in te schrijven op WoningNet en een profiel aan te maken voor de regio Midden-Holland. Ongeveer drie maanden voor de oplevering van de woningen starten we de verhuur op WoningNet. Houd dus WoningNet goed in de gaten.

Over Dura Vermeer Bouw Zuid West B.V.
Dura Vermeer, opgericht in 1855, is een onafhankelijk familiebedrijf dat zich richt op de Nederlandse markt met activiteiten op het gebied van woningbouw, utiliteitsbouw en infrastructuur. Met circa 1,6 miljard omzet en circa 2.800 medewerkers behoort Dura Vermeer tot de grootste bedrijven in de bouw. Dura Vermeer Bouw Zuid West is een van de zelfstandige werkmaatschappijen van Dura Vermeer en een ontwikkelende bouwer met de focus op innovatieve en duurzame scenario’s voor ontwikkeling, woningbouw en utiliteitsbouw. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen van duurzame gebieden die klaar zijn voor de toekomst. Met alle disciplines in eigen huis creëert Dura Vermeer Bouw Zuid West samen met opdrachtgevers integrale en duurzame oplossingen in complexe bouwopgaven en gebiedsontwikkelingen.