Feestelijke opening Domus / Huis en Haard Gouda

1-9-2021

Op woensdag 1 september is na een grote verbouwing het pand Domus / Huis en Haard Gouda feestelijk in gebruik genomen.

Wethouder Dijkstra heeft voor deze nieuwe start een boom geplant.

Het gebouw aan de Livingstonelaan 52 is eigendom van de woningcorporaties Mozaïek Wonen en Woonpartners Midden-Holland. Het Leger des Heils is huurder. Domus / Huis en Haard Gouda is een Beschermd Wonen-locatie (BW). Het biedt plaats aan zo'n dertig bewoners met psychiatrische pro-blematiek, langdurige dakloosheid, verslaving en/of een licht verstandelijke beperking.

Ron de Haas, directeur-bestuurder Mozaïek Wonen: "We dragen als woningcorporaties graag ons steentje bij aan het huisvesten van mensen die extra zorg nodig hebben. Het is mooi dat we deze bewoners nu een vernieuwd thuis kunnen aanbieden."

Gert-Jan Freeke, directeur Leger des Heils RZW: "Door deze verbouwing is de locatie een prettige, rustgevende plek geworden om kwetsbare mensen een veilig thuis te bieden. Onze deelnemers zijn onder de indruk van hoe mooi het is geworden. We zijn er trots op dat we dit met elkaar hebben gerealiseerd."

Verbouwing

Sinds 2004 zet het Leger des Heils zich al in op deze locatie. Het gebouw was nu toe aan vernieuwing. Daarom is de binnenzijde bijna in z'n geheel verbouwd. Tijdens de verbouwing woonden de bewoners tijdelijk aan de Jac. P. Thijsselaan in het gebouw van Gemiva.

Alle bewoners hebben nu een eigen kamer met badkamer en keuken. En er zijn nu drie – in plaats van één- gezamenlijke woonkamers, waar de bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Een centrale grote keuken maakt het gebouw compleet. De beide woningcorporaties en het Leger des Heils zijn trots op het mooie resultaat.

Nieuwe naam
Voor de verbouwing was de naam van het pand 't Veerhuys. Na de verbouwing was het tijd voor een nieuwe naam. Domus / Huis en Haard Gouda sluit aan op landelijke namen die het Leger des Heils sinds een paar jaar geeft aan de zorglocaties.