Ipse de Bruggen huurt woningen van Mozaïek Wonen

24-03-2022

Zorgorganisatie Ipse de Bruggen gaat 32 woningen huren van woningcorporatie Mozaïek Wonen in het appartementengebouw ‘De Koploper’. Op 24 maart is de handtekening gezet onder de samenwerkingsovereenkomst. Mozaïek Wonen bouwt ‘De Koploper’ in de Spoorzone aan de Burgemeester Jamessingel in Gouda.

Ipse de Bruggen
Ipse de Bruggen levert in ‘De Koploper‘ zorg in de vorm van een Volledig Pakket Thuis (VPT). De bewoners hebben grote mate van zelfstandigheid. Er is 24-uurszorg aanwezig. Begeleiders gaan bij de bewoners langs voor begeleiding en ondersteuning. In het appartementencomplex komt ook een tweetal steunpunten. Hier kunnen bewoners bijvoorbeeld terecht om een hulpvraag te stellen, een kop koffie te drinken, of mee te eten. 

Marloes Klomp, projectleider Ipse de Bruggen: “We krijgen een mooie locatie erbij, dicht bij het station en het centrum van Gouda. Op de begane grond maken we ruimte voor dagbesteding en trainingsdoeleinden. Met de komst van de 32 appartementen willen we zoveel mogelijk aansluiten bij een gewone woonsituatie. Mensen hebben een eigen voordeur, badkamer en keuken.” Mensen die interesse hebben om in ‘De Koploper’ te wonen, kunnen via de website van Ipse de Bruggen hun belangstelling kenbaar maken.

Ron de Haas, directeur-bestuurder Mozaïek Wonen: ”Het is mooi dat we ons op deze manier kunnen inzetten voor huurders die voor hun huisvesting bijzondere aandacht en zorg nodig hebben. Dat is ook onderdeel van onze missie.”

De Koploper
Aan de Burgemeester Jamessingel, dicht bij het station van Gouda, komt het nieuwe appartementencomplex 'De Koploper' met 156 sociale huurappartementen. De woningen worden levensloopbestendig ontwikkeld en zijn daardoor geschikt voor een brede doelgroep kleine huishoudens. De nieuwbouw is onderdeel van het project de Goudse Spoorzone. De planning is dat na de bouwvak van 2022 wordt gestart met de bouw en dat de woningen in het eerste kwartaal van 2024 klaar zijn. Lees meer over het project op www.mozaiekwonen.nl.