Mozaïek Wonen en Trebbe gaan bouwen in Westergouwe

16-06-2022

Er wordt een appartementengebouw met 46 sociale huurwoningen en een Ouden Huis met 53 woningen en ontmoetingscentrum gerealiseerd.

De ontwerp- en ontwikkelovereenkomst werd vandaag in Westergouwe ondertekend door Anne ter Steege, directeur-bestuurder van Mozaïek Wonen, en Johan Bombach, directeur bij Trebbe.

Betaalbare huurwoningen
Aan de noordrand van Westergouwe komt het appartementengebouw met 46 betaalbare sociale huurwoningen. Mozaïek Wonen gaat deze woningen verhuren aan haar voornaamste doelgroep: woningzoekenden met een laag inkomen. Johan Bombach: “Na een tussenpoos van een aantal jaar zijn we sinds begin dit jaar weer volop aan het bouwen in Gouda. Ik ben er trots op dat we onze samenwerking met Mozaïek Wonen voortzetten en samen duurzame, gezonde en betaalbare huisvesting mogen toevoegen aan Gouda.”

Een Ouden Huis in Westergouwe
In Parkzone, nabij het nog te realiseren centrumgebied van Westergouwe, komt het appartementengebouw met 53 sociale huurwoningen. Mozaïek Wonen gaat 43 woningen verhuren aan Het Ouden Huis. De woningen zijn voor senioren met en zonder zorgindicatie en enkele inwonende studenten. De andere tien woningen zijn voor jongeren. Ook komt er een gemeenschappelijke ruimte waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Anne ter Steege: “Wij zijn blij met opnieuw een samenwerking met Het Ouden Huis, een concept waar jong en oud plezierig kunnen samenwonen!”

Ontmoetingscentrum Kwadraad
Op de begane grond van Het Ouden Huis komt een ontmoetingscentrum van Kwadraad maatschappelijke werk. Voor zowel de inwoners van Het Ouden Huis als voor de buurt komt er een gevarieerd programma aan activiteiten. Ook komt er de mogelijkheid om samen te koken en te eten!

Beide nieuwbouwprojecten worden financieel ondersteund door de gemeente Gouda vanuit het fonds versnelling woningbouw.

Planning
Trebbe start naar verwachting in de tweede helft van 2023 met de bouw. De oplevering wordt begin 2025 verwacht.

Interesse in een woning?
We adviseren om u alvast in te schrijven op WoningNet en een profiel aan te maken voor de regio Midden-Holland. Wilt u in Het Ouden Huis wonen? Schrijft u dan in op www.hetoudenhuis.nl.
Houd onze nieuwskanalen en WoningNet goed in de gaten.