Nieuwbouw De Ploeger van start!

11 april 2024

Mozaïek Wonen en ontwikkelende bouwer Trebbe realiseren in Westergouwe in Gouda een nieuw appartementencomplex met 46 sociale huurwoningen. Op 11 april werd de eerste paal symbolisch geslagen door wethouder Jan Kees Oppelaar, Anne ter Steege, directeur-bestuurder Mozaïek Wonen en Arjan Hogenboom, directeur bij Trebbe door het planten van Heideplantjes. 

Mozaïek Wonen en ontwikkelende bouwer Trebbe realiseren in Westergouwe in Gouda een nieuw appartementencomplex met 46 sociale huurwoningen. Het gebouw heet De Ploeger en wordt gebouwd in de stijl van een pakhuis. Voor woningcorporatie Mozaïek Wonen is dit het eerste nieuwbouwproject in Westergouwe. Op 11 april werd de eerste paal symbolisch geslagen door wethouder Jan Kees Oppelaar, Anne ter Steege, directeur-bestuurder Mozaïek Wonen en Arjan Hogenboom, directeur bij Trebbe door het planten van Heideplantjes. Deze plantjes werden geplant omdat het heien is begonnen. De verwachte oplevering van de woningen is in juni 2025.

Over De Ploeger
De 46 appartementen in De Ploeger worden verhuurd in de sociale huursector en zijn bedoeld voor kleine huishoudens. Er komen vijf tweekamerappartementen en eenenveertig driekamerappartementen, verspreid over zeven woonlagen. Anne ter Steege, directeur-bestuurder Mozaïek Wonen: “Een eigen plek om te wonen is niet vanzelfsprekend. Er zijn duizenden woningzoekenden die steeds achter het net vissen. Daarom bouwen we meer sociale huurwoningen. Dat doen we niet alleen. Samen met gemeenten en ontwikkelaars kijken we hoe we onze opgaven kunnen realiseren. Samen werken we aan sterke wijken! Wij zijn blij dat we nu ook gaan bouwen in de mooie wijk Westergouwe en we straks met De Ploeger een groep huurders een thuis kunnen bieden.” Arjan Hogenboom, directeur Trebbe: “De ambitie van Mozaïek Wonen sluit naadloos aan op waar we als Trebbe voor gaan en staan. Vanuit fijne samenwerkingen samen bouwen aan geluk voor de bewoners. We kijken uit naar een voorspoedige bouwtijd. Op naar het hoogste punt.”

Markante blikvanger
“Deze eerste paal van De Ploeger is met recht een mijlpaal: het is het eerste appartementencomplex met sociale huurwoningen van Mozaïek Wonen in Westergouwe. Ik ben blij dat we in Gouda en in de prachtige nieuwe wijk Westergouwe meer sociale huurwoningen toevoegen. Want we willen dat er voor iedereen in Gouda een fijne plek moet zijn om te wonen, ongeachte de dikte van je portemonnee”, benadrukt wethouder Jan Kees Oppelaar. “De Ploeger wordt bovendien een markante blikvanger bij de entree van Gouda met een historische, pakhuisachtige uitstraling.”
De naam ‘De Ploeger’ verwijst naar de agrarische geschiedenis van de wijk Westergouwe. De straatnamen in de buurt zijn van de eerste vrouwelijke bestuursleden van de ‘Nederlandse bond voor het vrouwenkiesrecht’ in Gouda en omstreken. Het magazine van deze bond heette destijds ook ‘De Ploeger’.

Samen werken we voor sterke en leefbare wijken
Een woning is meer dan een dak boven je hoofd. Groeien, ouder worden en mee kunnen doen in de samenleving kan niet zonder een thuis. De omgeving waarin onze huurders wonen en leven heeft grote invloed op hun welzijn en gezondheid. Mozaïek Wonen vindt het belangrijk dat iedereen gelijke kansen krijgt voor een veilig en gelukkig bestaan. Daarom willen we samen met onze huurders en partners werken aan sterke en leefbare wijken waar mensen zich prettig voelen, erbij horen en zich kunnen ontwikkelen.