Nieuwe bewoners Winterdijk ontvangen sleutel van appartement

15-12-2021

Op 15 december hebben de nieuwe bewoners van de Winterdijk, die vanaf nu ‘Rietgors’ heet, de sleutel gehad van hun nieuwe appartement. 

De symbolische eerste sleutel werd door allround beheerder Joan uitgereikt aan een bewoner. Vanwege de coronamaatregelen konden we dit moment niet gezamenlijk vieren, maar in ieder appartement stond een flesje prosecco met een welkomstcadeautje klaar.

Eindelijk was het zover, de nieuwe bewoners kunnen verhuizen! De sleutels van bijna alle 60 appartementen en studio’s zijn woensdagochtend uitgereikt. Tijdens de uitreiking werd aan de nieuwe Rietgorsers uitgelegd wat wel en niet is toegestaan in de woningen, hoe ze de apparatuur kunnen gebruiken en de spelregels die horen bij deze moderne vorm van wonen. De bewoners vormen samen namelijk een woonvereniging zodat iedereen een steentje kan bijdragen aan het samen leven en het creëren van een levendige bewonersgroep. “Naast extra woningen biedt ‘de Rietgors’ ook goede mogelijkheden om elkaar als buurtbewoners te ontmoeten en activiteiten te ontplooien. Dit maakt deze plek ongetwijfeld een gewilde woonlocatie,” vertelt Ron de Haas, directeur-bestuurder van Mozaïek Wonen.

Wonen in een prefab woning
De woningen zijn gebouwd in twee lagen (totaal circa 6 meter hoog) volgens een modulair, prefab bouwsysteem. De woningen zijn gasloos, duurzaam en circulair (het constructiemateriaal is hout). Er wordt gebruik gemaakt van de oude funderingen van het schoolgebouw dat vroeger op deze locatie stond. Wethouder Rogier Tetteroo: “Het is fantastisch dat we de kans benutten om op dit terrein deze woningen te realiseren voor een doelgroep die anders moeilijk aan een woning komt. Het is een mooie duurzame manier om een deel van de woningnood op te lossen.”

Het project
Op de Winterdijk zijn 60 verplaatsbare woningen gerealiseerd. Er zijn 14 studio's van 30 m² en 46 tweekamerwoningen van 40 m². Op de bestaande vloer is een verblijfstuin voor de bewoners ingericht en er zijn 51 parkeerplaatsen op het terrein. Er wordt eind januari 2022 ook een gemeenschappelijke fietsenberging geplaatst op het terrein voor de bewoners.