Woningen Winterdijk ontvangen als eerste in Nederland keurmerk voor kwaliteit kopie

20-12-2021

Op 20 december was het opnieuw feest bij ons complex ‘De Rietgors’ aan de Winterdijk! De aannemer heeft de woningen laten certificeren en dit is toegekend. Daarmee is de Rietgors het eerste project waar een KOMO-Keurmerk te vinden is. Het keurmerk staat voor de kwaliteit van de woningen.

Dat de woningen dit certificaat hebben kunnen krijgen is erg uniek, we zijn namelijk de eerste in Nederland die het volledige KOMO-certificaat hebben behaald! Maar wat betekent het nu eigenlijk? Het KOMO-certificaat wordt uitgereikt aan bouwspecialisten voor het behalen van bepaalde realisatieprocessen. Producten met een KOMO-certificaat gaan langer mee en hebben weinig onderhoud. Precies wat de woningen op de Winterdijk ook hebben.

KOMO waarborgt de kwaliteit van de woningen
Bouwen met houten woningen is relatief nieuw in Nederland en kwaliteitsfouten kunnen voorkomen. Maar door het KOMO-certificaat kan Mozaïek Wonen ervan uitgaan dat de vooraf beloofde kwaliteit behaald is. Directeur-bestuurder Ron de Haas: “Wij zijn erg blij met deze woningen. En vooral voor onze huurders, die vorige week de sleutel hebben ontvangen, dat de woningen deze kwaliteit hebben. Nu onze woningen ook nog het KOMO-certificaat hebben, maakt het resultaat nog mooier.”

Het project
Op de Winterdijk zijn 60 verplaatsbare woningen gerealiseerd. Er zijn 14 studio's van 30 m² en 46 tweekamerwoningen van 40 m². Op de bestaande vloer is een verblijfstuin voor de bewoners ingericht en er zijn 51 parkeerplaatsen op het terrein. Er wordt eind januari 2022 ook een gemeenschappelijke fietsenberging geplaatst op het terrein voor de bewoners. De woningen zijn gebouwd in twee lagen (totaal circa 6 meter hoog) in een modulair, prefab bouwsysteem. De woningen zijn gasloos, duurzaam en circulair (constructiemateriaal is hout). Er wordt gebruik gemaakt van de oude funderingen van de gesloopte school.