De Gouwe en De IJssel

Projecttype Nieuwbouw
Woningtype Sociale huurwoningen
Aantal 67 appartementen
Projectstatus In voorbereiding
Projectnummer PROJ-053
Projectleider Marnick Bueninck
Medewerker sociaal beheer
Opzichter Patrick Geurts
Start bouw November 2021
Verwachte oplevering Voorjaar 2023

Mozaïek Wonen en Woonpartners Midden-Holland werken samen aan een appartementencomplex met 67 sociale huurappartementen met de bijbehorende voorzieningen. Mozaïek Wonen neemt 29 appartementen af en Woonpartners Midden-Holland 38 appartementen.

Locatie voormalige Gunningmavo
De locatie is op de voormalige Prof. J.H. Gunningschool voor MAVO, ook wel Gunningmavo genoemd. Deze is gelegen op de hoek van de Koningin Wilhelminaweg en de Rotterdamseweg te Gouda.

Beeldbepalend
De nieuwbouw op deze locatie wordt beeldbepalend voor de zuidelijke toegang van het centrum van Gouda en de hier gelegen wijk Korte Akkeren. We geven daarmee invulling aan de bedoelingen van het stedenbouwkundig masterplan “Korte Akkeren Entree”.

Duurzaam
De 67 appartementen worden volgens de huidige standaard energiezuinig en gasloos gebouwd. Daarnaast werken de corporaties mee aan het faciliteren van elektrische deelauto’s. Dit is één van de antwoorden als het gaat om het verlichten van de druk op automobiliteit en parkeren in de openbare ruimte.

'De Gouwe' en 'De IJssel'
De hoge toren op de hoek met de Rotterdamseweg is van Woonpartners Midden-Holland en is 'De Gouwe' gedoopt. Het lage gebouw dat qua architectuur meer de verbinding zoekt met de naastgelegen wijk Korte Akkeren is van Mozaïek Wonen en gaat 'De IJssel' heten. De namen verwijzen naar de twee grote rivieren die dichtbij deze locatie stromen. 

Voortgang
De gemeente Gouda heeft het gewijzigde bestemmingsplan vastgesteld in juni 2020. De aanvraag van de omgevingsvergunning is in juli 2021 ingediend bij de gemeente. In week 47 2021 is gestart met het heiwerk. Het bouwen is gestart in november 2021. De eerste twee verdiepingen zijn nu gerealiseerd. De oplevering staat nu gepland in het voorjaar van 2023.

Interesse?
Heeft u interesse in een woning? Dan adviseren wij u om u alvast in te schrijven op WoningNet en een profiel aan te maken voor de regio Midden-Holland. De kosten zijn eenmalig €23,-. Ongeveer drie maanden voor de oplevering van de woningen starten we de verhuur. Dan plaatsen we de woningen op WoningNet. U moet dan zelf reageren op één van de woningen.
Houd dus WoningNet goed in de gaten.

Op de hoogte
Wilt u op de hoogte blijven van de voortgang van dit nieuwbouwproject? Mail dan uw naam en adres naar info@mozaiekwonen.nl. Dan houden we u op de hoogte. Let op! Dit betekent niet dat u in aanmerking komt voor een woning. U moet nog steeds zelf reageren via WoningNet.  U kunt het nieuws ook volgen op onze website en Facebook.

Waar kunnen we u mee helpen?

Heeft u een vraag en kunt u het antwoord niet vinden op onze website? Neem dan contact met ons op via onderstaande button.