De Jan Ligthartlocatie

Projecttype Nieuwbouwproject
Woningtype Appartementen
Aantal

24 appartementen en multifunctionele ruimte

Projectstatus

In voorbereiding

Projectleider

Jan Wildschut

Start bouw Q4 2024
Verwachte start verhuur n.t.b.
Verwachte oplevering Q1 2026
Duurzaamheidsmaatregelen n.t.b.

Dit nieuwbouwproject is een samenwerking tussen de gemeente Gouda en Mozaïek Wonen. Het gaat voor om een appartementencomplex van 24 levensloopbestendige sociale huurwoningen en een multifunctionele ruimte. Het is onderdeel (en praktische afronding) van de wijkontwikkeling Korte Akkeren. Een deel van het plangebied is nog in gebruik als tijdelijk parkeerterrein. Deze zal naar verwachting halverwege 2024 worden opgeheven. Het ontwerpbestemmingsplan is door de gemeenteraad vastgesteld. De planning is dat in het vierde kwartaal van 2024 de bouw wordt gestart.

Locatie
Dit nieuwe appartementencomplex wordt gebouwd op de locatie van de voormalige Jan Ligthartschool, die al is gesloopt. Het gebied grenst aan de Westerkade, Prins Hendrikstraat, Snoystraat en Eerste Schoolstraat.

Praktische zaken
De locatie is erg goed en snel te bereiken door de uitvalswegen. Met 5 minuten lopen zit je midden in het centrum van Gouda en de supermarkt is zelfs om de hoek.

Op de hoogte
Wilt u op de hoogte blijven van de voortgang van dit nieuwbouwproject? Houd dan onze website in de gaten: www.nieuwbouwjanligthart.nl.  Let op! Dit betekent niet dat u in aanmerking komt voor een woning. U moet nog steeds zelf reageren via WoningNet.