De Ploeger 

Projecttype Nieuwbouwproject
Woningtype Appartementen
Aantal

41 3-kamerappartementen van ongeveer 70 m² gebruiksoppervlak, 5 2-kamerappartementen van ongeveer 50 m² gebruiksoppervlak

Projectstatus In voorbereiding
Projectleider Marlyssa Sonderen
Start bouw 11 april 2024
Verwachte start verhuur

15 december 2024

Verwachte oplevering 15 juni 2025
Duurzaamheidsmaatregelen   Warmtepomp

Dit is het eerste nieuwbouwproject van Mozaïek Wonen in uitbreidingswijk Westergouwe. We realiseren een woongebouw met 46 appartementen. Deze zijn bestemd voor woningzoekenden in de sociale huursector. We verwachten op 1 april 2024  te starten met de bouw en de verwachte oplevering is per 15 juni 2025 . 

Over de locatie
Het appartementencomplex ligt aan de noordkant van Westergouwe en aan de rand van de wijk. Je kunt het zien liggen als je op de N207 langs Westergouwe rijdt. Rondom het gebouw staan vooral eengezinswoningen en het gebouw zelf ligt in een autoluwe zone. De parkeerplaatsen voor bewoners en bezoekers liggen in het openbaar gebied.

Over de naam
De naam van het woongebouw is 'De Ploeger' en dat past goed bij de straatnamen in de buurt. Ze verwijzen naar de eerste vrouwelijke bestuursleden in Gouda e.o. van de ‘Nederlandse bond voor het vrouwenkiesrecht’. Het magazine dat deze bond maandelijks uitgaf heette De Ploeger. Ook verwijst de naam De Ploeger naar de agrarische geschiedenis van de wijk Westergouwe en de voormalige landbouwgrond waarop het gebouw gebouwd wordt.

Praktische zaken
Het gebouw wordt in de stijl van een pakhuis ontwikkeld. Het heeft een uitnodigende entree. Er komt een centrale fietsenstalling op de begane grond. Een lift brengt je tot de bovenste (6e) verdieping. Iedere woning heeft een eigen buitenruimte, een zogeheten loggia. Westergouwe is een moderne, groene wijk aan de rand van Gouda. Een supermarkt en school zitten om de hoek en de wijk ligt ook dichtbij uitvalswegen.

Waar kunnen we u mee helpen?

Heeft u een vraag en kunt u het antwoord niet vinden op onze website? Neem dan contact met ons op via onderstaande button.