Gouda Oost

Projecttype

Sloop/Nieuwbouw als onderdeel
wijkontwikkeling Gouda-Oost

Woningtype Appartementen en eengezinswoningen
Aantal 28 appartementen en 20 eengezinswoningen
Projectstatus In voorbereiding
Projectnummer PROJ-049
Projectleider Jan Wildschut
Participatie-medewerker Mariska Arron
Opzichter Dennis Lindhout
Start bouw Tweede kwartaal 2023
Verwachte oplevering Najaar 2024

In het kader van de wijkontwikkeling in Gouda Oost wordt door de gemeente Gouda in samenwerking met Woonpartners Midden-Holland en Mozaïek Wonen een aantal projecten uitgevoerd. Doel van het project is de revitalisering van het gebied, zodat een betere en prettiger wijk ontstaat.

Nieuwbouw door Mozaïek Wonen
Dit deel van de wijkontwikkeling betekent voor Mozaïek Wonen de sloop van drie gebouwen (60 flatwoningen) aan de Eendrachtsweg en Verzetslaan. Hierdoor komt er ruimte voor een appartementengebouw met 28 sociale huurappartementen ('blok 5' in de afbeelding) en 2 rijen met in totaal 20 eengezins sociale huurwoningen ('blok 4' in de afbeelding), in een groene omgeving. Mozaïek Wonen heeft een overeenkomst gesloten met bouwbedrijf Kroon & De Koning en er wordt momenteel gewerkt aan het voorlopig ontwerp van de woningen.

Globale planning
Het terrein wordt in opdracht van de gemeente verder opgeruimd en klaar gemaakt voor de nieuwbouw. Denk hierbij aan verwijderen oude leidingen, voorbelasten van de bodem met een zandpakket, aanleg van nieuwe riolering, aanleg van (tijdelijke) bouwwegen. De gemeente is hier in 2021 en 2022 mee bezig. Eind 2022 wordt de bouwvergunning ingediend. Zodra dit is goedgekeurd kan er gestart worden met de bouw. De verwachting is dat dit in het tweede kwartaal van 2023 is. De oplevering wordt verwacht in najaar 2024.

Interesse?
Heeft u interesse in een woning? Dan adviseren wij u om u alvast in te schrijven op WoningNet en een profiel aan te maken voor de regio Midden-Holland. De kosten zijn eenmalig €23,-. Ongeveer drie maanden voor de oplevering van de woningen starten we de verhuur. Dan plaatsen we de woningen op WoningNet. U moet dan zelf reageren op één van de woningen. Houd dus WoningNet goed in de gaten.

Op de hoogte
Wilt u op de hoogte blijven van de voortgang van dit nieuwbouwproject? Mail dan uw naam en adres naar info@mozaiekwonen.nl. Dan houden we u op de hoogte. Let op! Dit betekent niet dat u in aanmerking komt voor een woning. U moet nog steeds zelf reageren via WoningNet. U kunt het nieuws ook volgen op onze website en Facebook.

Voor meer informatie over het plan kunt u ook terecht op de website van gemeente Gouda.

Waar kunnen we u mee helpen?

Heeft u een vraag en kunt u het antwoord niet vinden op onze website? Neem dan contact met ons op via onderstaande button.